Primăria Constanța continuă demersurile pentru reabilitarea Bazei de supraveghere a câinilor fără stăpân

0
48

Primăria Constanța dorește să modernizeze baza de supraveghere a animalelor fără stăpân de pe raza municipiului. Astfel, documentația necesară în vederea realizării obiectivului de investiții a fost depusă la instituția abilitată de mediu Constanța.

În acest sens, trebuie urmate etapele legale. Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: ”Studiu de Fezabilitate de obiectiv mixt privind reabilitarea și modernizarea Bazei de supraveghere a animalelor fără stăpân”, propus a fi amplasat pe strada Câmpul cu Flori din municipiul Constanța.

Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia Mediului de pe strada Unirii la numărul 23 şi la sediul de pe bulevardul Tomis la numărul 51 din municipiul Constanța. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorității competente pentru protecția mediului Constanța.

Precizăm că municipalitatea a emis Certificat de Urbanism, numărul 620,  la data de 17 februarie a.c., necesar pentru amenajarea unui noi adăpost pentru câinii fără stăpân. Actul de Urbanism însumează faza DALI, inclusive PAC, Proiect Tehnic, DDE+CS, studii. Tot în luna februarie, Primăria Municipiului Constanța a organizat o conferința de presă cu prilejul lansării proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun”. Proiectul Efort comun pentru un viitor mai bun implică mai multe campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș ce vor fi realizate pe raza municipiului Constanța, un recensământ al acestora, efectuat în premieră de către Animal Society, dar și un apel pentru implicarea societății civile, adresat prin derularea mai multor programe de informare și conștientizare adresate constănțenilor.

Totodată, în luna martie Primăria Constanța a lansat un anunț de achiziție publică în vederea elaborării documentație tehnico-economică pentru Reabilitare și modernizare „Bază de supraveghere a animalelor fără stăpân” (studii de teren – studiu topografic, studiu geotehnic,  SF de obiectiv mixt, PAC, PT, DDE, CS, documentații pentru obținerea avizelor/acordurilor)”.

Prin implementarea proiectului se vor asigura: capacitate de cazare și întreținere a unui număr minimum de 400 de câini; prevederea spațiilor auxiliare și anexele tehnice necesare desfăşurării activității de specialitate, conform normelor și reglementărilor în vigoare (corp postoperator, corp carantina, depozite hrană, depozit materiale, depozit cadavre, depozitare deșeuri); prevederea unui corp administrativ și un corp medical adaptat unui astfel de complex, în conformitate cu legislația în domeniu.

Proiectul va include un corp pentru adăpost cuști, un corp postoperator, un corp pentru carantină și un corp administrativ/medical. Corpul administrativ va avea spații pentru birouri, vestiare, sală de primire public, iar corpul medical va include atât sala de consultații cât și pentru operații şi intervenții medicale.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.