Primăria comunei Tuzla va moderniza drumul de exploatare De 212

0
1154

Primăria comunei Tuzla și-a arătat intenția de a investi în infrastructură, dorind să modernizeze drumul de exploatare De 212- tronson 1. Astfel, a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța memoriul tehnic ce descrie proiectul.

Tronsonul de drum de exploatare De 212, proiectat pentru modernizare, ce face obiectul acestei investiții este amplasat în extravilanul localității, situată în județul Constanta, zona de centru est.

Sectorul de drum De 212 face legătura dintre Drumul de acces Aeroport Tuzla și DN 39 km 23+190, unde se va amenaja o intersecție în soluție sens giratoriu în cadrul unui altui project, respectiv, ,,Realizare acces în drumul național DN 39 km 23+190 stanga/ dreapta în soluție sens giratoriu, comuna Tuzla, județul Constanta” beneficiari ExxonMobil Sucursala București și Regional Air Services Tuzla şi are lungimea totala de 417,93 m.

 În prezent, drumul de exploatare, în cea mai mare parte este din pământ, neamenajat, partea carosabilă prezintă degradări, iar panta transversală nu este respectată, ceea ce face ca în multe locuri apa să băltească și drumul să fie impracticabil.

În profil transversal, drumul are lățimi ale platformei de 3.00-4.00 m și prezintă denivelări care împiedică scurgerea apelor, conducând la acumulări de apă pe carosabil.

Modernizarea drumului de legătură va avea un impact pozitiv asupra traficului generat de aeroportul Tuzla, odată cu realizarea accesului stangă/dreapta din DN 39 prin sensul giratoriu, și va conduce la: mărirea siguranței circulației rutiere; realizarea unui confort pentru participanții la trafic; reducerea numărului de accidente; dezvoltarea infrastructurii; îmbunătățirea mediului prin reducerea prafului, noxelor și a poluării sonore.

Valoarea investiției este de 1.116884,94 lei inclusiv TVA, din care construcții-montaj 1.009061.94 lei inclusiv TVA conform Deviz General. Perioada de implementare propusă este de 6 luni de la data obținerii Autorizației de Construire.

Totodată, reamintim că primarul Reșit Taner a mai investit în infrastructură, în spetă în drumurile de exploatare de pe raza unității administrativ teritoriale, iar în luna aprilie a anului trecut, în plină stare de urgență acesta anunța prin intermediul unei postări pe pagina sa de socializare faptul că au fost finalizate lucrările de pietruire a drumurilor care duc spre una dintre cele mai frumoase plaje de pe litoralul românesc, plaja Tuzla, respectiv drumurile de exploatare: De 255/59, De 255/64 și De 239.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.