INTERVIU. Primarul din Costinești, Dumitru Jeanu, atrage atenţia asupra problemei salubrizării: „În luna august, au fost ridicate peste 1.350 de tone de deşeuri. O cifră colosală pentru o localitate aşa de mică”

1
907

Primarul comunei Costinești, Dumitru Jeanu a acordat un interviu ziarului Focus Press în care a vorbit despre activitatea sa după un aproximativ un an de când a fost ales edil. Acesta a vorbit și despre sezonul estival ce tocmai a trecut, având în vedere numărul extrem de mare de turiști care au ales să își petreacă sejurul în sudul litoralului.

Totodată, un subiect abordat a fost cel legat de cea mai mare problemă cu care s-a confruntat stațiunea Costinești în această vară, gunoiul, având în vedere că fost societate de salubrizare care presta servicii a decis să rezilieze contractul, doar în luna august a.c., peste 1350 de tone au fost ridicate.

”O mare problemă pentru mine a fost cea a gunoiului generat de turiști, în mare parte, fiind o comună mică, tehnic, peste 3400 și ceva de locuitori, deodată ne transformăm într-un mic orășel pe perioada sezonului estival pentru că suntem în jur de 60- 70 de mii cu tot cu turiștii. Gunoiul generat în această vară, vă spun ce am înregistrat pe luna august, 1350 de tone ridicate numai de operatorul de salubrizare. O cifră colosală pentru o localitate așa de mică, dar, aici apar problemele, pentru că noi dacă colectăm 1 milion 500 de lei de la populația, anul acesta gunoiul ne va ajunge aproape de 3 milioane de lei. Suntem nevoiți să acoperim noi suma pentru că nimeni nu știa exact despre ce este vorba, nici măcar cei din primărie care lucrau deja acolo când am fost eu ales primar. Ceea ce trebuie să facem este să trecem acei operatori economici către societatea de salubrizare, pentru că nici nu este corect să colectăm noi. Agenții economici au avut contracte plătite de primărie odată ce au plătit autorizația de funcționare, ceea ce nu este normal și a fost hotărâre de Consiliu Local de acum 3 sau 4 ani și se pare că nu este corectă.”

Primarul comunei Costinești a mai declarat că, în ajutor, pentru a strânge acele gunoaie s-a deplasat societatea Polaris, în urma semnării unui contract în regim de urgență:

„Pe 21 sau 22 iulie am fost neplăcut surprins când  fostul operator de salubrizare a spus că de mâine nu mai vine să presteze serviciul, înainte de luna august când a fost vorba de cantitatea aceasta record de gunoi. Majoritatea cetățenilor au înțeles că aș fi reziliat eu, nu aș fi făcut asta niciodată, dar am dovezi că nu am reziliat noi. Au venit cei de la Polaris și ne-au ajutat, am făcut un contract pe o situație de urgență, în urma licitației. Au venit și cu trei mașini am reușit să facem față. Acesta este adevărul, nu mă ascund, îmi asum vina”, a mai declarat primarul Dumitru Jeanu.

Declarații complete în materialul video.

Loredana MIHAI

1 COMENTARIU

  1. Avea psihopatul de Bată numai masini șmecherie. Strângea gunoiul si totodata spala si toate străzile cu zeama care curgea din masini. De mirosea urat toată ziua. Al.dracu bolnav a încasat bani toată vara și din parcarea din fata hoitului de pensiune pe care o are. Scăpați de jigodiile astea care au rămas de pe timpul politicului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.