Klaus Iohannis: Moțiunea a fost generată de oameni cinici

0
239
Klaus Iohannis, președintele României

Președintele Iohannis convoacă negocieri cu partidele abia săptămâna viitoare. În declarațiile făcute după căderea Guvernului în urma votării moțiunii Klaus Iohannis a atacat partidul USR.

La sfârșitul zilei de 5 noiembrie, după căderea Guvernului, Klaus Iohannis a ieșit cu declarații publice la Palatul Cotroceni, criticând USR:

„Moțiunea a fost generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români. USR a fost în Guvern, dar a plecat din guvern și a votat moțiunea alături de PSD. Astea sunt faptele, restul e demagogie” a atacat Klaus Iohannis.

Apoi a explicat de ce a lăsat atâta timp până când se va întâlni cu partidele politice la consultări.

„Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de azi e ”criză”. Suntem în plină pandemie, valul patru ne-a lovit rău, suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este și europeană și globală. (…) Politicienii s-au obișnuit să se arate cu degetul, să se acuze de diferite lucruri. Oamenii nu știu ce să mai înțeleagă. E o situație complicată. Moțiunea a fost generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români. USR a fost în guvern, dar a plecat din guvern și a votat moțiunea alături de PSD. Astea sunt faptele, restul e demagogie.(…) Pentru a da timp partidelor să găsească abordări mature și să vină cu ele, voi convoca consultări cu partidele abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate și responsabilitate“ a declarat președintele Klaus Iohannis.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.