Vasile Zaborilă, candidat pentru postul de primar al orașului Murfatlar, din partea Partidului Ecologist Român (PER), a identificat mai multe probleme despre care s-ar putea spune că alții s-au ferit să le observe, nu numai să le remedieze cumva. Fost inspector ANAF și practician în drept, specializat în Dreptul Fiscal, ”Lică”, după cum îl ştiu prietenii, consideră că acest oraș s-ar putea dezvolta economic sub ”bagheta sa” și ne-a prezentat, într-un scurt interviu, o parte dintre problemele pe care dorește să le rezolve.
Reporter: Ce v-a determinat să candidați pentru funcția de primar al orașului Murfatlar?
Vasile Zaborilă: Ce m-a făcut să intru în această competiție este statusul localității. În ultimii 12 ani nu prea s-a întâmplat mare lucru, iar în ultimii 8 ani, localitatea s-a întors în timp. Adică ceea ce exista s-a distrus efectiv. Acest aspect m-a determinat să intru în competiție și să candidez la primărie, din partea Partidului Ecologist Român, să îmi pot dovedi mie că pot ajuta cetățenii și să dezvolt împreună cu ei localitatea Murfatlar.
Reporter: Ați identificat ceva probleme care necesită rezolvare și pe care considerați că le puteți rezolva din poziția de primar, în cazul în care veți fi ales?
Vasile Zaborilă: Da, aș începe cu unele probleme de mediu, pentru că acesta este și sloganul nostru: ”Să ecologizăm Murfatlarul”. În acest sens am observat în satul Siminoc, chiar în mijlocul localității, existența unui depozit clandestin de gunoi, care afectează foarte mult vecinătățile, este inclusiv un pericol la adresa mediului, există riscul unui incendiu cu degajare mare de fum, dat fiind că în zonă se află și vegetație uscată. Vorbim despre un depozit de circa 80 de tone de deșeuri de cauciuc, pet-uri și alte materiale. Sunt persoane care locuiesc în vecinătatea acestui depozit de gunoi care ne-au declarat că au făcut sesizări la administrația locală, dar nu s-a făcut nimic în acest sens. M-am angajat față de acești oameni să le rezolv această problemă în cel mai scurt timp, făcând demersuri la Garda de Mediu. Am mai identificat și alte probleme de infrastructură, legate de lipsa locurilor de parcare și exploatarea ”zonei libere” din Murfatlar, care înseamnă dezvoltare economică pentru oraș.
De precizat că acesta este doar un fragment dintr-un interviu care cuprinde multe aspecte importante, relatate pe larg. Mai multe detalii le puteți urmări în materialul VIDEO.
Nu te-am vazut la adunat deseuri la actiunile organizate de cei doi baieti din Murfatlar. Sa inteleg ca ecologia se face pe hartie ? Vezi ca si hartia aia provine din copaci taiati!