Inundații devastatoare în cea mai ploioasă lună iunie din ultimii 60 de ani

0
294
sursa foto: ISGU/ Facebook

În cea mai ploioasă lună iunie din ultimii 60 de ani, apele acoperă România. Sunt tot mai multe probleme semnalate, iar pompierii au intervenit până acum în zeci de localități. Din nefericire, trei persoane au murit, în ultimele zile, după ce au fost luați de viituri iar o fetiță de 4 ani, din Sibiu a căzut în râul ce trece prin oraș, și în continuare căutată.

Meteorologii au emis cod roșu în județele Bistrița-Năsăud, Suceava și Maramureș, iar în cea mai mare parte a țării a fost emis cod galben și cod portocaliu de averse torențiale și vijelii.

Atât pompierii, cât și jandarmii au sărit în ajutorul oamenilor în localitatea bistrițeană Rodna, unde plpile au făcut cu adevărat prăpăd. Desigur, asemenea situații nefericite au fost semnalate, în ultimele zile, în toată țara.

Cu apa care uneori trece de genunchi, asigurați cu cordița de salvare și, în unele situații, ajutați de bărci, în ultimele două săptămâni, pompierii au salvat mai multe persoane din calea apelor! O situație care a pus viața oamenilor în pericol s-a produs, în cursul zilei de ieri, în localitatea bistrițeană Rodna. Viitura a inundat mai multe gospodării, iar zeci de oameni au rămas izolați. Colegii noștri au evacuat peste 20 de persoane din locuințele luate de ape, acestea fiind cazate în spații puse la dispoziție de autoritățile locale”, au scris salvatorii pe pagina de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.