Sâmbătă, unul dintre cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 7 „Remus Opreanu“ Constanța a fost confirmat cu COVID-19. Unitatea de învățământ aplică scenariul 2 pentru susținerea cursurilor, deoarece altfel nu poate asigura distanțarea socială.
Sâmbătă, o învățătoare de la Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ Constanța a fost confirmată cu COVID-19. Din fericirea, ea nu a intrat în contact cu alte cadre didactice colege. „A fost internată, acum este în izolare acasă, nu a venit la școală de când am început“, ne-a confirmat directorul adjunct al unității de învățământ, prof. Mirela Stoica.
Oricum, profesorii Școlii Gimnaziale nr. 7 „Remus Opreanu“ Constanța se vor putea testa gratuit, săptămâna aceasta, deoarece Primăria Municipiului Constanța a trimis deja banii în acest sens, încă de joi, 10 septembrie a.c.: 22.750 de lei pentru 64 de teste pentru depistarea noului coronavirus.
În fiecare zi, altă serie de elevi vine la școală și altă serie face cursuri on-line
În cazul Școlii nr. 7, unii părinți nu sunt mulțumiți de decizia școlii de a aplica scenariul 2 pentru susținerea cursurilor. Asta pentru că trebuie să stea acasă și să aibă grijă de ei, chiar să îi ajute să participe la orele on-line. Reprezentanții unității de învățământ susțin, însă, că altfel nu se putea asigura distanțarea socială.
„Este adevărat aplicăm scenariul 2, se învață pe serii, dar programul a fost comunicat părinților încă de săptămâna trecută, de către diriginți și învățători. Dar în cazul nostru, schimbarea seriilor de elevi se întâmplă în fiecare zi. Într-o zi vine o serie la școală, în altă zi cealaltă serie, niciun elev nu stă șapte zile acasă și participă doar la cursuri on-line. Oricum, aplicăm scenariul 2 timp de 14 zile, iar apoi vom vedea cum evoluează lucrurile. Altfel, nu am fi putut asigura siguranța elevilor, distanțarea socială stabilită de Ministerul Educației. Noi am cerut fonduri și pentru achiziționarea de nebulizatoare Primăriei Constanța, dar încă nu am primit. Tot pentru a fi elevii în siguranță, sunt necesare pentru dezinfecția claselor“, ne-a mai declarat directorul adjunct al Școlii Gimnaziale nr. 7 „Remus Opreanu“ Constanța.
Potrivit Primăriei Municipiului Constanța, unitatea de învățământ a primit vineri finanțare, după cum urmează:
– 49.956,20 lei, pentru 20 de laptopuri cu licență,
– 22.750 lei, pentru 65 de teste pentru depistarea COVID-19
– 18.100,16 lei pentru materiale igienico-sanitare (10.000 de măști, șervețele antibacteriene, dezinfectant suprafețe, dezinfectant pulverizator, săpun lichid, dezinfectant mâini).
„Menționăm că notele de fundamentare au fost depuse pe 8 septembrie, iar banii au întrat în cont pe 10 septembrie. Orice alte tipuri de solicitări, care vizează alte lucruri și nu fac parte din necesarul de bază pentru deschiderea școlilor în contextul pandemic, vor fi analizate ulterior rezolvării notelor de fundamentare prioritare“, a precizat Adriana Deoancă, unul dintre purtătorii de cuvânt ai Municipalității, cu privire la achiziționarea de nebulizatoare.
Cu privire la montarea de pereți de plexiglas pentru fiecare bancă, care ar fi putut fi o soluție pentru primirea cât mai multor elevi în clase (evitând, astfel, scenariul 2), doamna director adjunct prof. Mirela Stoica ne-a transmis că nu s-a luat în considerare această soluție, deoarece elevii se pot lovi de ele, le pot sparge și acestea trebuie dezinfectate etc.
Valentin ISPAS
Tin sa mentionez ca nu este totul adevarat!Sunt clase care fac cursuri doar online si se prezinta in incinta scolii doar pentru a da lucrari/teste la anumite materii!