Investiții în orașul Techirghiol: un cartier cu destinație turistică a intrat într-un amplu proces de asfaltare

0
1374

Mai multe proiecte legate de infrastructură sunt în plină desfășurare în orașul Techirghiol. Un important cartier cu destinație turistică, A 202 a intrat într-un amplu proces de modernizare, în sensul că se efectuează lucrări la capitolul infrastructură: asfaltare, mobilier urban, iluminat public, trotuare etc., iar până la acest moment pe străzile din respectivul cartier au fost introduse conductele de gaz.

În perioada următoare, probabil până la sfârșitul lunii august a anului curent, vor fi finalizate și lucrările de introducere a conductelor de apă și canalizare. Următorul pas îl reprezintă lucrările la partea de asfaltare și rețeaua de iluminat public pe străzile Nordului, Moldovei, Munteniei, Banatului, Olteniei, Transilvaniei, Mureșului.

Contactat de Focus Press, primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu a declarat: „Este un cartier cu destinație turistică, acolo va fi viitoarea zonă în care se vor ridica vile, pensiuni și hoteluri. Noi am depus proiecte pe fonduri europene, am semnat contractul, lucrările sunt în plină desfășurare, inclusiv rețeaua de gaze adusă în cartier, sperăm ca la sfârșitul anului viitor să finalizăm lucrările în acest cartier. Valoarea totală a proiectului este de 16 milioane de lei și ne referim aici la partea de infrastructură, mobilier urban, iluminat public, trotuare, pistă de biciclete, apă și canalizare”.

Totodată, primarul a pomenit și alte proiecte ce sunt în derulare în prezent, în orașul Techirghiol, între care amintim asfaltarea străzii Lacului, despre care Focus Press a scris în urmă cu câteva săptămâni. La acea dată, cetățenii se plângeau că nu au asfalt și că, după fiecare ploaie, înoată în noroaie. Primarul Iulian Soceanu a declarat și atunci că locuitorii fuseseră înștiințați că strada va fi asfaltată, tot pe fonduri europene şi că vor exista şi pistă de biciclete, trotuare, iluminat public și mobilier urban: (https://focuspress.ro/la-fiecare-ploaie-unele-strazi-din-techirghiol-se-inundata-iar-masinile-raman-impotmolite-in-noroi/).

„Mai avem în derulare proiectul de reabilitare termică a Liceului Teoretic ”Emil Racoviță”, alt proiect, cel de modernizare a Teatrului de Vară ”Jean Constantin”, sunt două proiecte foarte importante pentru noi și încă un proiect ce se referă tot la infrastructură, strada Lacului, situată tot într-o zonă nerezidențială, o zonă destinată turismului, și ne referim la structura de apă, canalizare, iluminat public”, a mai declarat Iulian Soceanu, primarul orașului Techirghiol.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.