La fiecare ploaie, unele străzi din Techirghiol se inundată, iar maşinile rămân împotmolite în noroi

0
1222

Cum multe drumuri din județul Constanța nu sunt încă asfaltate, fiecare ploaie ne arată exact unde ne aflăm: în noroi până la genunchi sau cu maşinile împotmolite. Descrierea aceasta se potriveşte perfect unor străzi dintr-un oraş (!) al judeţului Constanţa: Techirghiol, acolo unde asflatul nu a ajuns chiar peste tot.

Locuitorii din Techirghiol, de pe strada Lacului, sunt supăraţi: cea mai recentă ploaie i-a blocat în noroaie. În mediul online, pe o rețea de socializare, un locuitor al orașului a prezentat exact cum arată zona aferentă cartierului „Nenciu Stoian”, în imediata apropiere a Grădinii Botanice, la periferia orașului. Nu doar noroiul este o problemă, a precizat cetăţeanul, ci şi curentului electric, apa, canalizarea, deșeurile aruncate în pe câmp și caii lăsați singuri.

Nu este prima dată când străzi din Techirghiol (vezi AICI)  sunt inundate, iar mai multe filmulețe au fost postate tot în mediul online de alți locuitori, semnalând probleme și pe strada Alexandru Ioan Cuza, care a fost complet inundată după cum se vede în imagini.

Contactat de Focus Press, primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu a declarat că știe despre această problemă, dar că zona aceea este inclusă într-un proiect pe fonduri europene, ce se va finaliza la sfârșitul acestui an: „Știu despre această problemă și îi înțeleg pe cetățenii nemulțumiți. Strada Lacului, ce se întinde pe 1,3 kilometri, este inclusă spre asfaltare, pe fonduri europene, investiție de 11 milioane de lei ce se va finaliza în anul 2021. În acea zonă se vor întreprinde lucrări de asfaltare, rețea de apă, canalizare și iluminat public. Ceea ce a îngreunat lucrările a fost birocrația, studiile de impact, cine spune că este ușor să faci proiecte pe fonduri europene nu știe exact ce include, pentru că acest proiect este depus din 2017- 2018 și abia acum s-a semnat contractul”, a declarat primarul Iulian Soceanu.

Loredana MIHAI

Citește și:

Sursa foto: Facebook/ Dan Săvulescu

Sursa video: Facebook/ BM Alina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.