Investiții la Limanu: un timișorean construiește un ansamblu de locuințe colective pe un teren de 3,1 hectare

0
1573

Un investitor din Timișoara intenționează să dezvolte un ansamblu de locuințe colective în comuna Limanu, județul Constanța, pe un teren de peste 3 hectare, iar în acest sens a fost depusă la Agenția pentru protecția Mediului documentația necesară pentru realizarea acestei investiții, respectiv elaborare PUZ, introducere în intravilan și parcelare pentru locuințe, parcela A 436/4/5/2 și parcela A 436/4/2/C.

Beneficiarul acestei investiții este Leordean Gheorghe, cu domiciliul Timișoara.

Decizia inițială de încadrare, pentru ambele parcele, despre care APM este că nu necesită evaluare de mediu, urmând să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Lucrările propuse pentru parcela A 436/4/5/2 specifică faptul că se va moderniza si accesul auto și legătura spre rețeaua de circulație rutieră locală și teritorială ce se va face pe strada de la nord, amenajată pe traseul DC 9 ca stradă cu lățimea de 12m- cu dezvoltare simetrică față de axul actual al Dc 9, precum și pe două străzi cu lățimea de 12m perpendiculare pe DC 9 – orientate nord/sud, propuse ca străzi de acces la loturile pentru locuințe.

Aceste două străzi au amenajate în partea de sud loc de întoarcere cu rebrusment.

Pe DC 9 se face legătura cu rețeaua de circulație rutieră locală și teritorială.

Obiectul PUZ îl constituie stabilirea condițiilor urbanistice de construire locuințe în parcelarea propusă, respectiv A 436/4/5/2 .  Regimul de înălţime maxim va fi: Parter ÷ P+1 și este determinat de exigențele zonei de protecție a zonei cu destinație specială”S” în care se aplică interdicțiile și condiționările pentru zona situată între 1.000m și 3.000m, incinta fiind situată la 1.900m de limita zonei “S”.  Suprafața terenului arabil este de 31.000 mp, terenul aferent construcțiilor care se va împărți în 42 loturi este de 23.045 mp, totodată se va amenaja spațiu verde de 1.789 mp.

Referitor la cea de-a doua parcelă A 436/4/2/C, se specifică că se va moderniza infrastructura rutieră, adiacent la partea de nord a terenului se află drumul local Dc9 cu proiect de amenajare ca drum cu lățimea de 12m, cu dezvoltare simetrică față de axul actual. La partea de est acest drum se racordează la str. Agricultorilor care constituie calea de relații locale și teritoriale.

Regimul de înălţime maxim va fi: Parter  – P+1 și este determinat de exigențele zonei de protecție a zonei cu destinație specială “S”, asemenea primei parcele menționate, în care se aplică interdicțiile și condiționările pentru zona situată între 1.000 m și 3.000 m, incinta fiind situată la 2.100 m de limita zonei “S”.

Astfel, se propune introducerea în intravilan a terenului din lotul A436/4/2/c, cu suprafața de 22.000mp – ca trup izolat, adiacent cu partea de nord la drumul local DC 9. 7

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.