Investiții la Oil Terminal: se mărește capacitatea unui rezervor din incinta Secției Platformă Sud

0
119

Terminalul petrolier Oil Terminal din municipiul Constanța dorește să investească în zona din Secția Platformă Sud din oraș,pentru mărirea capacității de depozitare. La Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a fost depusă documentația necesară în ceea ce privește această investiție.

Precizăm faptul că, în anul 2020, compania declara încheierea unui parteneriat cu Societatea de Administrare a Participațiilor Statului în Energie (SAPE) pentru ”Mărirea Capacității de Depozitare în Secția Platforma Sud- Oil Terminal Constanța”.

În acest sens, Consiliul de Administrație al Societății Oil Terminal SA aconvoacat Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor în data de12.06.2020, pentru aprobarea de principiu a constituirii unui parteneriat cu Societatea de Administrare a Participațiilor Statului în Energie (SAPE) în vederea implementării proiectului ”Mărirea Capacității de Depozitare în Secția Platforma Sud- Oil Terminal Constanța” şi mandatarea Consiliului de Administrație în vederea negocierii condițiilor legale și formularea propunerii finale privind modalitatea de realizare a parteneriatului, propunere  ce va fi transmisă spre aprobare unei AGEA ulterioare. Totodată, acţionarii au fost convocaţi să aprobe contractarea unui credit pe termen lung în valoare de 31.175.227 Lei, inclusiv TVA, pentru finanțarea  investiției ”Modernizare rezervor rezervor T31S- S.P. Sud”.

Astfel, se intenționează a se mări capacitatea rezervorului cu numărul 31 din incinta Secției Platformă Sud de la 50 de mii de metri cubi, la 55 de mii de metri cubi. Se vor efectua reparații capitale asupra rezervorului.

În prezent, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a decis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Mărire capacitate de depozitare în Secția Platformă Sud”. Titularul proiectului este directorul Viorel Ciutureanu.

Pe site-ul APM se mai precizează că cei interesați asupra proiectului de decizie de încadrare şi motivele care o fundamentează pot consulta documentele la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța, strada Unirii numărul 23, în zilele de luni – joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.

Comentariile, observaţiile dar și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 16.07.2021 (în termen de 10 zile de la data afişării prezentului anunţ).

Terminalul petrolier din Constanță este unul dintre cele mai mari de acest gen în sud-estul Europei, situat la intersecția culoarelor de transport maritim între Asia, Europa Centrală și de Vest și Orientul Apropiat. Cu o vechime în domeniu de peste 120 de ani, societatea asigură importul, exportul și tranzitul de țîței, produse petroliere, produse petrochimice și chimice lichide, precum și alte prestări de servicii.

Societatea Oil Terminal deține trei secții platformă (Nord, Sud, Port). Fiecare secție platformă, în funcție de specificul acesteia, este dotată cu rezervoare cu capacități cuprinse între 1.000 m3 și 50.000 m3, de construcție metalică

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.