Iohannis anunţă măsuri drastice: magazine închise de la ora 21.00, petreceri interzise, mască obligatorie peste tot

0
6575

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, joi seară, la începutul ședinței de Guvern că restricțiile actuale nu mai sunt suficiente pentru gestionarea pandemiei, motiv pentru care este nevoie de decizii care urmează să intre în vigoare de luni.

“Suntem pe bună dreptate, cu toţii, îngrijoraţi. Am avut azi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut şi azi mulţi, prea mulţi, care au decedat, şi trebuie să fim foarte realişti. Sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente”, a spus preşedintele.

“Sunt necesare măsuri în plan naţional, precum şcolile să treacă toate în online, angajaţii şi din public şi din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21.00, circulaţia pe timpul nopţii trebuie restricţionată, petrecerile publice şi private interzise, târgurile si pieţele trebuie închise, portul măştii trebuie să devină obligatoriu peste tot în ţară în toate locurile publice indiferent dacă este în interior sau în exterior, iar firmele si autorităţile trebuie să îşi decaleze programul de funcţionare astfel încât transportul public să funcţioneze cu o încărcătură mai mică şi permiţând astfel distanţarea suficientă”, a adăugat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.