Iohannis: „Există vinovatul moral pentru tragedia de la Piatra Neamț”

0
287

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți, 17 noiembrie a.c., aprecierea și respectul cuvenit pentru medicul erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu, dar susține că „există și un vinovat moral”.

Acesta susține că acesțiunile social-democraților, acelea de a îndeamna populația să nu respecte măsurile pe timp de pandemie și necolaborarea cu DSP la nivelul municipiului Piatra Neamț, în ceea ce privește conducerea spitalului unde s-a petrecut tragedia.

„Sunt alături de familiile îndoliate și le urez sănătate celor care au suferit. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat imediat. Transmit respectul și aprecierea mea pentru medicul Cătălin Denciu. Sistemul sanitar din România trebuie regândit din temelii. Subfinanțarea, lipsa de modernizare, corupția endemică, incompetența și neimplicarea, toate au măcinat sistemul nostru medical și au făcut mulți profesioniști să plece în străinătate.

E meritul medicilor că prin eforturi uriașe salvează vieți și vindecă pacienți în ciuda tuturor dificultăților. Doar reforme autentice făcute de o majoritate care lucrează pentru români pot schimba aceste defecte substructurale. Ne lovim de aceleași obstacole: rezistența la schimbare. Mereu aceeași politicieni care au secătuit România strigă de pe margine.

Există și un vinovat moral: cel care a blocat Guvernul lună de lună în Parlament și a îndemnat oamenii să nu respecte regulile în plină pandemie. Autoritățile locale pesediste, e un adevăr care trebuie spus, au aplicat după ureche măsurile de la centru.

La Piatra Neamț au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu DSP. Nu alocă resurse suficiente, nu aplică standarde ridicate și preferă improvizații care în cele din urmă în mod tragic fac victime. România are nevoie de reforme profunde care sunt posibile doar cu sprijinul unei largi majorități parlamentare. De aceea votul din 6 decembrie e mai important ca oricând pentru a fi posibil amplul proces de reconstrucție pe care eu cu guvernul liberal ni le-am asumat”, a declarat Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.