Polițiștii de la Secția 9 Rurală, constrânși să intervină la sesizări prin 112, la Negru Vodă, deși nu au voie

0
4063

Noi nemulțumiri au apărut în rândul polițiștilor, în special în rândul celor din sudul județului. Nemulțumirile lor se justifică prin faptul că polițiștii din cadrul Secției 9 Rurală sunt nevoiți să le ofere sprijin colegilor de la Poliția Orașului Negru Vodă. De fapt, nu asta ar fi problema, ci faptul că sunt puși în situația de a interveni la sesizări făcute prin 112, lucru puțin cam forțat, spun ei.

Până în vara acestui an, totul mergea ca uns în zona respectivă. Asta pentru că, deși numărul polițiștilor din cadrul Poliției Oraș Negru-Vodă nu este prea mare, era suplimentat cu colegi polițiști de la Poliția de Frontieră, în urma unei colaborări. Asta până la un moment dat când un polițist de la Frontieră a ieșit la pensie și a organizat o petrecere într-un local, la care, potrivit unor participanți, au fost în jur de 45 de persoane, cu tot cu lăutari. Invitați numai de marcă: primari, viceprimari, polițiștii de Frontieră și colegii de la Poliția Negru Vodă, mai puțin unul: șeful poliției din oraș.

Petrecere cu polițiști, ”spartă” de alți polițiști

Atat i-a trebuit acestuia. Supărat, nevoie mare, imediat și-a sesizat colegii de la Ordine Publică de la județ, care au organizat o acțiune ”fulger”, împreună cu Jandarmeria, pentru a verifica dacă se respectă restricțiile impuse în starea de alertă, în contextul pandemiei, cu privire la distanțarea socială și la numărul participanților.

În secunda doi, polițiștii de la județ au pornit în control, stricându-le petrecerea oamenilor. Toată lumea s-a împrăștiat care încotro. Ba s-a lăsat și cu amenzi. Din acel moment s-au ”răcit” și relațiile. Poliția de Frontieră nu a mai detașat personal pentru Poliția  Negru Vodă.

Rămași fără oameni suficienți, s-a solicitat detașarea altor polițiști, de la alte servicii. Astfel, cea mai apropiată sursă de personal era Secția 9 Rurală Topraisar. Din acel moment, polițiștii de la Rurală participă punctual la acțiuni comune cu ceilalți colegi, pe raza orașului Negru Vodă.

Doar că, așa cum precizam inițial, acești polițiști de la Secția 9 Rurală nu au voie să intervină la intervenții prin 112.

Dacă un polițist de la Rurală intervine la o astfel de acțiune sesizată prin 112, iar în timpul acesteia este agresat, ultragiat, el nu poate face demersuri mai departe, pentru că, legal, el nu are ce căuta acolo în acel moment. Practic, el este de vină. Acesta este doar un exemplu”, ne-a declarat un polițist de la Negru Vodă, fapte confirmate și de alți colegi.

Și sindicaliștii au pus această problemă, însă, din câte se pare, situația respectivă persistă și în momentul de față.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.