Roata panoramică de la Poarta 1 ar putea să dispară de la 1 Decembrie. Iată de ce

2
4734
Roata de la Poarta 1 - Tomis Eye. FOTO Cătălin SCHIPOR

Roata panoramică, instalată în parcarea de la Poarta 1, a fost un proiect, de suflet am putea spune, al fostului primar al Constanței, Decebal Făgădău. Mulți oameni au contestat acestă idee, dar și mulți au fost încântați, mai ales că fostul edil a specificat în repetate rânduri că municipalitatea nu plătește nimic pentru acea lucrare, fiind un parteneriat pe care Primăria Constanța îl are cu un operator. Doar că operatorului privat i se încheie autorizația de funcționare, astfel de la începutul lunii decembrie, roata panoramică ar putea dispărea din Constanța.

Roata panoramică are o înălţime de 36 de metri, 26 de gondole cu capacitatea de 6 persoane/gondolă, dintre care una destinată persoanelor cu dizabilităţi, iar alta VIP-urilor. O dată cu venirea sezonului rece, mai mulți constănțeni s-au întrebat de ce mai funcționează acea roată, dacă nu cumva este o risipă de bani. Ei bine, roata nu va mai funcționa după 30 noiembrie, dată la care, societății (operatorului privat) îi expiră autorizația de funcționare. Potrivit reprezentanților municipalității, dacă va fi reînoită autorizația, roata ar putea funcționa în continuare.

Dacă va funcționa sau nu, am încercat să aflăm de la administratorul Panoramica Transilvania SRL, societatea care a instalat roata panoramică. Firma are sediul în Săcele, judeţul Braşov și are ca obiect de activitate „Bâlciuri şi parcuri de distracţii”. Ce este interesant este faptul că a fost înfiinţată în luna septembrie 2019 şi figurează ca având un singur angajat. Fără nicio experienţă în domeniu, Panoramica Transilvania, îi are ca acționari, fiecare cu câte 50%, pe Marius Florin Pavel și Marian Dragoş Bandur, acesta din urmă fiind și administratorul firmei.

Reporterii Focus Press au contactat reprezentanții societății în repetate rânduri, iar când de la capătul celălalt s-a auzit în sfârșit un interlocutor, acesta a menționat că este o greșeală, că nu este administratorul firmei și că nu știe nimic despre acest subiect.

Amintim că, roata panoramică a fost pusă în funcțiune la sfârșitul lunii iunie a acestui an, iar preţul unui bilet pentru această distracţie este de 20 de lei, pensionarii având reducere de 50%.

Mihaela GIUGLEA

2 COMENTARII

  1. Pensionari cu reducere si copii de la 3 ani in sus platesc bilet intreg! Super afacere! De ce nu cei de 7 ani in sus! Cel de 3 ani nici nu intelege ce e aia roata :)))) a lui Fagadau! Una dintre cele Multe realizari ale lui Fagadau taxati copii la Roata!

  2. Roata Panoramica instalata in parcarea de la Poarta 1 , a devenit deja un obiectiv turistic emblematic , dar numai pentru faleza orasului Constanta . Ar fi putut fi unul din cele mai importante obiective turistice pentru ORASUL CONSTANTA , daca din ea ai fi avut vizibilitate din statiunea Mamaia pana in statiunea Eforie ( alt amplasament , sau o inaltime mai mare- ca cea din Londra ) . Atunci intradevar peisajul tarmului Marii Negre , vazut din ea , ar fi fost MAGNIFIC Aviz noului primar , din partea …..bastinasilor zonei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.