Iohannis, întâlnire cu Cîțu, Orban, Barna și Kelemen înainte de negocierile pentru formarea Guvernului

0
203

Președintele Klaus Iohannis s-a întânit joi dimineață, la Cotroceni, cu premierul propus, Florin Cîțu, și cu liderii partidelor parlamentare care vor forma viitoarea coaliție guvernamentală.


La întâlnirea de la Cotroceni au fost Ludovic Orban, Dan Barna, Dragoș Tudorache și Kelemen Hunor. În cursul zilei, Iohannis va pleca la Bruxelles, unde joi și vineri va participa la reuniunea Consiliului European. Discuțiile au avut loc înaintea începerii negocierilor oficiale între partidele care vor forma noua coaliție de guvernare – PNL, USR-PLUS și UDMR.

Discuţiile pentru formarea unei majorităţi parlamentare în vederea susţinerii noului Guvern vor începe joi. Miercuri, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că aceste discuţii se vor purta cu USR-PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor. Negocierile vor fi purtate de o echipă condusă de Orban şi de premierul propus de liberali, Florin Cîţu. Formula de guvern, programul de guvernare și șefia celor două camere ale Parlamentului vor fi pe agenda negocierilor.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan declara miercuri că vor fi maximum 18 ministere în viitorul Guvern, iar PNL va propune la negocierile cu USR-PLUS şi UDMR ca liberalii să aibă 10 sau 11 miniştri, USR-PLUS – 5-6 miniştri, iar UDMR – 2.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.