VIDEO. Morții de COVID de la morga Spitalului Județean, identificați de rude direct pe trotuarul din curte

0
4209

La Constanța, persoanele bolnave de COVID-19 nu mai au loc în spitale, iar cele decedate de aceeași boală nu mai au loc nici la morga. Trupurile neînsuflețite ale celor care au murit de coronavirus sunt acum scoase în curtea spitalului, iar aparționătorii sunt nevoiți să le identifice direct pe trotuar.

Cei veniți, zilele acestea, să-și identifice morții și să-I ia acasă au fost șocați să vadă cum aceștia sunt scoși și așezați unul lângă altul în curtea spitalului, în saci negri.

Autorităţile locale recunosc la rândul lor că morga din Constanța abia mai face faţă numărului mare de decese. 70 de oameni au murit, în ultimele zile, în judeţul Constanța, din cauza SARS-CoV-2, fiind județul cu cea mai mare incidență din țară, de 7 la mia de locuitori.

Reprezentanții DSP Constanța susțin că procedurile au fost respectate.

Sunt imagini cu impact emoțional foarte puternic, dar din punctul de vedere al nostru, procedura a fost respectata întocmai”, a declarat Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al DSP, citat de DIGI24.

La rândul ei, Mariana Deacu, medic anatomopatolog la SCJU Constanța, a declarat pentru aceeași sursă: „Atâta timp cât ceilalți stau la distanță, nu este nicio problemă. Distanța dealtfel s-a păstrat și ne asigurăm că acest lucru se întâmplă. Noi nu am pus decedații pe jos. Manevrarea sicrielor este realizată de reprezentanții caselor de servicii funerare.”

Daniel ALBU

Video: Vasile Panta (Facebook)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.