Ion Dumitrache vrea să construiască mai multe locuințe pe malul Lacului Siutghiol, în orașul Ovidiu

0
1184
Imagine oraşul Ovidiu, faleza Ovidiu

După ce și-a arătat intenția de a construi un centrul comercial în comuna Cumpăna, liderul Organizației Municipale Constanța a Partidului Social Democrat, Ion Dumitrache, vrea să investească și în orașul Ovidiu. Dumitrache intenționează să construiască mai multe locuințe unifamiliale pe malului Lacului Siutghiol.

În acest sens, acesta a depus la instituția abilitată de mediu documentația necesară pentru realizarea obiectivului de investiții. Proiectul a fost supus unei ședințe, iar în urma acesteia Administrația pentru Protecția Mediului a dat undă verde, prin urmare Ion Dumitrache poate continua demersurile pentru construirea a patru locuințe unifamiliale, în regim de înălțime de două etaje retras.

APM Constanţa anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare: nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul „Construire patru locuințe unifamiliale D+P+1Etaje+2Etaje retras, împrejmuire teren și organizare de șantier“, propus a fi amplasat pe strada Amurgului, numărul 103A, din orașul Ovidiu.

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului de pe strada Unirii numărul 23 din municipiul Constanța, în zilele de luni până joi, între orele 9.00 și 13.30, iar vineri, între orele 9.00 și 13.00, precum şi pe site-ul instituţiei: http://apmct.anpm.ro. Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 20.08.2022.

În anul 2021, Ion Dumitrache a depus la APM Constanța actele necesare pentru construirea unui centrul comercial în comuna Cumpăna. Tot atunci, instituția abilitată de mediu a anunţat că a decis, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de analiză tehnică din data de 10.11.2021, că proiectul „Construire centru comercial P-P+1Etaj, modernizare clădiri existente, amenajare parcare, împrejmuire și organizare de șantier, desființare Corp C3 –  ruină“, propus a fi amplasat pe strada Aleea Taberei, numărul 6, lot 2 din comuna Cumpăna, nu se supune evaluării impactului asupra mediului. Societatea prin care construiește acest centru comercial este Tekno Plus SRL. Ion Dumitrache și Maria Dumitrache sunt asociați în firmă, cu 50% fiecare.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.