Primăria Constanţa susţine că lifturile pentru persoanele cu handicap, cu care sunt dotate pasarelele pietonale din Mamaia, sunt funcţionale

1
1843

Pasarelele pietonale din stațiunea Mamaia pot reprezenta o adevărată încercare, mai ales pentru persoanele cu handicap. Două din cele trei pasarele sunt prevăzute cu lifturi speciale. Acestea sunt funcționale, însă nu sunt folosite, susține Primăria Constanța.

„Pasarela Sat Vacanță și Pasarela Rex. Acestea sunt dotate cu lift. Fiecare are câte două lifturi (unul pentru urcare, unul pentru coborâre). Sunt doar pentru persoanele cu handicap, nu și pentru cărucioarele de copii”, transmit reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Constanța.  

Totodată, Primăria Constanța spune că există o persoană care ajută persoanele cu dizabilități să folosească liftul.

„La fiecare pasarelă există și o persoană care îi ajută să folosească liftul pe cei care doresc acest lucru și se încadrează. Lifturile sunt funcționale, doar că nu sunt folosite. De curând s-a făcut revizia. Acestea trebuie manevrate corespunzător”, mai precizează Biroul de Presă al Primăriei Constanța.

*Notă: Nu am putut observa această persoană la faţa locului.

În anul 2014, primarul Radu Mazăre și prim-ministrul de atunci, Victor Ponta au inaugurat prima pasarelă pietonală, din cele trei, cea din dreptul Satului de Vacanță. Această pasarelă Valoarea proiectului celor trei pasarele pietonale din staţiune a ajuns la 10.592.525,58 de lei, sumă din care contribuţia Uniunii Europene a fost de 6.880.807,76 de lei, a Guvernului României de 10.592.525,58 de lei, iar a municipiului Constanţa, în calitate de beneficiar, de 2.200.252,26 de lei, conform Ziua de Constanţa.

Petruţ IACOB

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.