Peste 40 de trotinete, ridicate de polițiștii locali deoarece încălcau regulamentul

1
2079

De multă vreme, pe trotuarele din Constanța sunt parcate trotinete electrice, acestea creând probleme, de obicei, din cauza felului în care sunt lăsate. Mulți dintre cei care le închiriază nu țin cont cum le parchează după ce le folosesc.

Deși la Constanța există și o hotărâre a Consiliului Local, încă din 2021, prin care a fost aprobat Regulamentul privind utilizarea acestora pe domeniul public al municipiului, mulți dintre cei care folosesc trotinetele electrice nu țin cont de el.

Astfel, acestea sunt lăsate oriunde, indiferent dacă blochează vreo cale de acces, sunt într-o stație de autobuz sau utilizatorii le trântesc pur și simplu pe trotuar, devenind o capcană pentru pietoni.

În regulament există reglementări care se referă la locul unde să fie lăsate trotinetele. Astfel, se interzice amplasarea / staţionarea / abandonarea trotinetelor electrice de către operatori sau utilizatori pe trotuare cu lătimea mai mică de 2 m, în perimetrul staţiilor de transport în comun, pe toată lungimea staţiei şi 25 m înainte şi după staţie, pe aliniamentele clădirilor sau ale gardurilor, în zona staţiilor de taxi, pe toată lungimea staţiei, în dreptul trecerilor de pietoni, pe toată lungimea trecerii, şi 25 m înainte şi după trecerea de pietoni, în locurile de parcare special amenajate pentru autoturisme, pe spaţiile verzi, în intersecţii şi la mai puţin de 10 m de intersecţii, pe gurile de canal/aerisire sau căminele aferente reţelelor edilltare subterane, pe şantierele în lucru de pe domeniul public, pe plaje și în toate zonele şi spaţiiie în care s-ar periclita siguranţa şi desfăşurarea fluentă a traficului rutier şi/sau pietonal.

Totodată, amplasarea și staţionarea până la utilizare a trotinetelor electrice este restrictionată în Zona Peninsulară, Portul Tomis, pe Ştefan cel Mare, în Piaţa Ovidiu, pe Faleza Cazino sau alte zone de promenadă, dar și în zonele de acces în universităţi, şcoli, licee, grădiniţe, pieţe agroalimenatare, complexe comerciale, astfel încât să nu obtureze accesul şi să îngreuneze circulaţia.

Bineînţeles, mulţi dintre utilizatori nu respectă aceste reguli, așa că poliţiștii locali au ridicat, de la începutul acestui an, 45 de trotinete, pentru staţionări neregulamentare.

Aceștia au aplicat 14 sancţiuni, în cuantum total de 2.500 de lei.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. In baza aplicatiei, corect ar fi ca sumele sa fie imputate celor care au utilizat trotineta. Poate fi debitat cardul la urmatoarea deblocare cu o suma care să-l usure pe utilizator si să-l determine ca pe viitor sa fie atent cum parcheaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.