Ion Ioniță, fostul primar de la Agigea, condamnat la 5 ani și 11 luni de închisoare

1
3606
Ion Ioniţă, fost primar al comunei Agigea - sursa foto: Facebook

Fostul primar al comunei Agigea, Ion Ioniță, a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea, într-un dosar în care a fost acuzat de șantaj. Totul are legătură cu un teren, proprietate privată a unei persoane- care are calitate de denunțător, imobil care figurează ca fiind vândut chiar de proprietar în urmă cu circa 20 de ani, dar care doreşte să îl recupereze. Motivul: primarul de atunci, Ion Ioniţă, l-ar fi constrâns să înstrăineze terenul.

Împreună cu fostul primar Ion Ioniță, în același dosar a mai fost trimis în judecată și Dumitru Caraman, persoană fără calitate specială, cercetată tot pentru șantaj.

În speţa de faţă este vorba despre o parcelă de teren arabil, situată în extravilanul localităţii Agigea, de aproximativ 9.000 de metri pătraţi, care a aparţinut Iulicăi Preda, actualmente avocat în Baroul Bucureşti, denunţător în acest dosar, teren care a fost vândut lui Caraman Dumitru.

Denunţătoarea susţine că, în 2001, a fost șantajată de Ioniță să vândă terenul respectiv, în baza unui antecontract de vânzare-cumpărare. Actualmente, dat fiind că valoarea terenului a crescut, Iulica Preda solicită să-i fie anulat actul de vânzare-cumpărare.

Revenind în prezent, Tribunalul Constanța s-a pronunțat, pe fondul cauzei, achitându-l pe Dumitru Caraman pentru infracțiunea reținută inițial în cauza sa, cea de șantaj. În schimb, fostul primar Ion Ioniță a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoare, rezultată din decontopirea altor pedepse, într-un dosar finalizat în 2013, întrucât fapta de șantaj este concurentă cu cele din primul dosar, rezultând o pedeapsă finală de 5 ani și 11 luni de închisoare.

Pe de altă parte, instanța a respins acțiunea civilă a Iulicăi Preda,  inclusiv cererea de anulare a antecontractului de vânzare-cumpărare. Adică exact ceea ce urmărea partea civilă, scopul principal al acestui proces penal.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În ceea ce-l privește pe Ion Ioniță, acesta s-a mutat la Brașov cu mai mulți ani în urmă.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.