Ion Mihai Pacepa, fostul spion român, fugit în SUA, a murit într-un spital, din cauza COVID-19

0
441
Ion Mihai Pacepa. FOTO Wikipedia/ANGHEL PASAT / AGERPRES ARHIVA

Informația a fost confirmată pentru Digi24 de Ronald Rychlak, profesor la Universitatea din Mississippi și prieten al lui Pacepa. Cei doi au scris împreună cartea „Dezinformarea”.

Potrivit lui Ronald Rychlak citat de Digi24, acesta a fost sunat ieri (14 februarie -n.r.) de văduva lu Pacepa, care trăiește în SUA și care i-a spus că fostul general de Securitate a murit, după ce a fost internat în spital cu COVID-19.

Ion Mihai Pacepa (n. 28 octombrie 1928, București, România – d. 14 februarie 2021,Statele Unite ale Americii) a fost șef adjunct al Departamentului de Informații Externe (spionaj) a României comuniste și consilier personal al președintelui Nicolae Ceaușescu, potrivit Wikipedia.

În anul 1978 el a cerut azil politic în Statele Unite, unde a lucrat pentru comunitatea de informații a SUA în diferite operații împotriva fostului bloc sovietic. Guvernul american a descris activitatea lui Pacepa ca „o importantă și unică contribuție adusă Statelor Unite”. Pacepa a devenit ulterior cetățean american, trăindu-și restul vieții în SUA.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.