IPJ Constanța aplică legea cu dublă măsură atunci când vine vorba de proprii oameni

0
4556

Pandemia de COVID-19 a adus în România, Starea de Urgență cu tot ceea ce a însemnat ea: restricții, desfășurare de forțe de ordine și amenzi împărțite uneori cu mare ușurință în stânga și în dreapta. La Constanța, polițiștii au dovedit zicala „corba la corb nu își scoate ochii“ după o colegă de-a lor a încălcat flagrant Ordonanța și a mers la plajă la începutul lunii mai.

Pentru lipsa declarației când au ieșit la piață, completarea acesteia greșit cu locul exact sau data, sau pentru că au avut adeverințe false de la angajatori, mulți constănțeni au primit amenzi de până la 20.000 de lei. Le-au împărțit oamenii legii fără să clipească și impasibili la scuzele și rugămințile simplilor cetățeni.

La începutul lunii martie, în timp ce părinții se chinuiau să le explice copiilor că deși este cald afară, nu pot să iasă să se joace și nici să se plimbe pe plajă măcar, o angajată a IPJ Constanța, a Secției 1 mai exact, a dat dovadă de o aroganță fără limite, arătând că nu îi pasă, legea fiind pentru muritorii de rând.

Un mail anonim trimis redacției FOCUS PRESS dar și către IPJ Constanța, arăta cum o tânără domnișoară blondă, angajată a Secției 1 Poliție, profitând de post și de faptul că deține un apartament în Mamaia Nord în vecinătatea plajei, obișnuia să iasă destul de des să se bucure de aerul curat și să prindă puțin bronz de primăvară. Și nu numai că mergea la plajă în plină Stare de Urgență, dar se mai și lăuda cu poze pe pagina sa de Facebook.

Vă comunicăm faptul că au fost dispuse verificări de către conducerea I.P.J. Constanța prin Biroul Control Intern, pentru a se stabili dacă a fost încălcată legislația în vigoare și luarea măsurilor care se impun“, au transmis atunci reprezentanții IPJ Constanța.

Cei de la Biroul Control Intern nu au dat în brânci anchetând-o pe tânăra polițistă, ba chiar au lăsat să se înțeleagă că vor profita din plin de cele 30 de zile în care pot face ancheta, că nu este grabă.

După îndelungi insistențe, reprezentanții IPJ Constanța au comunicat rezultatul anchetei, arătând totodată că LEGEA poate fi aplicată cu dublă măsură: „A fost sancționată cu avertisment scris“.

Cătălin SCHIPOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.