IPS a oficiat slujba în noaptea de Anul Nou: măsurile impuse au fost, din nou, încălcate

1
283

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a transmis joi noaptea, la finalul Te Deumului oficiat la Catedrala Arhiepiscopală, că mulţumeşte autorităţilor care l-au făcut să intuiască faptul că se pot ruga credincioşii şi la miezul nopţii.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a citit Molitfele Sfântului Vasile cel Mare şi a oficiat slujba de Te Deum pentru binecuvântarea Noului An 2021.

La ora 23.15, Ierarhul Tomisului a oficiat slujba de Te Deum pentru mulţumire şi pentru binecuvântare a Noului An calendaristic și Molitfele Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Iar la finalul ceremoniei religioase, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a mulţumit autorităţilor care i-ar fi îngăduit această rugăciune de la miezul nopţii.

“Mulţumim lui Dumnezeu pentru această noapte de lumină pentru care mulţi nu au avut speranţe, unii nu au venit temându-se că îi opreşte cineva. Sigur, cine să ne oprească, avem dreptul cu toţii să ne rugăm când ne este ceasul rugăciunii. Şi iată vreau să mulţumesc şi autorităţilor de aici cu care m-am consultat şi m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că noi putem să ne rugăm şi la miezul nopţii şi le mulţumesc pentru că ordinele omeneşti nu pot să anuleze poruncile dumnezeieşti”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Acesta a mai declarat că bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar veni şi că el ar fi trebuit să se îmbolnăvească primul la câţi oameni s-au aflat în biserică.

“Am spus-o de mult că bisericile nu se vor mai închide şi o spun iarăşi, bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar mai veni. Bisericile sunt vindecătoare de boli. Am fost mulţi aici în biserică, nu ne-am îmbolnăvit. Eu trebuia să mă îmbolnăvesc primul, dar nu nu m-am îmbolnăvit. De aceea, pentru că dacă îl avem pe Dumnezeu care este doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre vom rămâne sănătoşi nu numai la trup, dar şi la minte şi la constiinţa noastră care va rămâne trează”, a mai transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Astfel, ca și în prima zi de Crăciun, enoriașii au intrat în lăcătușul de cult, deși exista un număr limitat de persoane ce puteau intra într-o încăpere, dat fiind contextul în care ne aflăm, al pandemiei de coronavirus și astfel o serie de reguli și măsuri sunt impuse a fi respectate.

Municipiul Constanţa se află în carantină până pe data de 1 ianuarie a.c., la ora 20, iar după ora 23 există interdicţii de circulaţie la nivel naţional.

L.M.

1 COMENTARIU

  1. Ce sa intelegem, ca …. teodosie ….are liber, precum INTERLOPII, sa INCALCE ORICE LEGE a statului roman si sa CONTRIBUIE ASIDUU la ASASINAREA POPULATIEI Romaniei ? ? ? De ce este lasat acest CRIMINAL sa cheme lumea la INFECTARE MASIVA ? ? ? Constanta este pe locul intai in Europa la incidenta cazurilor de CIUMA CHINEZEASCA !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.