ÎPS Teodosie, despre Certificatul verde la intrare în biserici: „Este un abuz, o îndrăzneală prea mare“

0
358
Ierarhul Tomisului

Cu privire la obligativitatea prezentării Certificatului verde la intrare în biserici, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat că nu poate accepta și impune o astfel de regulă. „Pe cel ce vine la mine nu-l voi da afară“, spune Isus Hristos.

Despre impunerea certificatul verde la intrarea în biserici, ÎPS Teodosie susține că aceasta este o acțiune a unui stat totalitar. 

„Este cu totul nepotrivit, pentru că se amestecă lucrurile atât de mult. Certificatul verde este dat politico-administrativ, emis de stat care nu are dreptul să se amestece în autonomia bisericii. A condiționa pe Dumnezeu de un astfel act înseamnă a așeza certificatul deasupra lui Dumnezeu.

Când un stat vrea să stăpânească cele lui Dumnezeu e semnul limpede că începe statul totalitar. Dați Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu.

Biserica este a lui Dumnezeu. Îl are cap pe Isus Hristos, nu un prim-ministru, nu un preşedinte. Grija faţă de suflet de a cărui stare se ocupă tainele bisericii nu poate fi condiționată de un act administrativ, al unei entităţi vremelnice“, a declarat ÎPS Teodosie, pentru Antena 3.

Arhiepiscopul Tomisului a precizat că nu poate opri pe nimeni să intre în Biserică, deoarece și Isus Hristos spune: „Pe cel ce vine la Mine nu-l voi da afară“.

„Cel care conduce Biserica este Mântuitorul Isus Hristos. Acesta este un abuz, o imixtiune în treburile Bisericii. Nu trebuie să împărțim lumea în vaccinaţi şi nevaccinaţi. E prea mare această tendință de dezbinare. Statul are datoria să ne unească, nu să ne dezbine“, a mai spus ÎPS Teodosie.

V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.