Iridex va contesta toate amenzile primite de la Garda de Mediu, pentru gropile de gunoi din Costinești și Portul Constanța

0
282

Societatea Iridex Group Salubrizare s-a ales cu patru sancțiuni din parte Gărzii de Mediu Constanța, pentru cele două depozite de deșeuri din Portul Constanța și comuna Costinești. Cetățenii s-au plâns în nenumărate rânduri din cauza mirosului neplăcut.

În ultimele luni, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au mers în controale, în comuna Costinești, iar recent, în cartierul Poarta 6. Din data de 28 martie a.c., comisarii au primit mai multe sesizări cu privire la mirosul neplăcut resimțit de constănțeni.

Ca urmare a controalelor efectuate, s-a constatat că depozitul de deșeuri din Portul Constanța este sursa mirosului dezagreabil, a disconfortului olfactiv. Iridex realizase lucrări premergătoare închiderii depozitului de deșeuri, deoarece era plin: de nivelare/compactare a gunoaielor și aplicarea unui strat de impermeabilizare, dar mirosul persista.

Garda de Mediu Constanța a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului să efectueze analize specifice și să comunice daca sunt modificări ale parametrilor privind calitatea aerului înconjurător.

Controalele efectuate de comisarii Gărzii de Mediu Constanța la depozitele de deșeuri din Costinești și din Portul Constanța s-au finalizat cu patru sancțiuni aplicate, în valoare de 155.000 de lei, pentru operatorul celor două depozite de deșeuri municipale.

Contactați de Focus Press, reprezentanții societății de salubrizare au precizat faptul că urmează să conteste sancțiunile Gărzii de Mediu Constanța, în termen legal.

„În ceea ce privește depozitul de deșeuri din Portul Constanța, lucrările de taluzare și de acoperire cu pământ, necesare predării depozitului către proprietar (Portul Constanța), sunt în curs“, au completat aceștia.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.