Irina Pînzariu a câştigat procesul cu Primăria Constanţa: îşi cere funcţia înapoi, salariile restante şi despăgubiri

0
1549

Actuala administraţie locală are de gestionat încă un proces pierdut ca urmare a deciziilor din mandatul anterior. Fosta şefă a Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Constanţa, Irina Roxana Pînzariu a câştigat procesul prin care a contestat schimbarea sa din funcţie. Primăria Constanţa mai are o şansă însă, pentru că se poate formula recurs.

În general, instanţele de judecată înclină să dea dreptate angajaţilor în litigiile cu angajatorii, considerând că cei din urmă sunt predispuşi la abuzuri. În cazul de faţă, Tribunalul Constanţa a dat dreptate Irinei Roxana Pînzariu, care a dat în judecată primarul şi Primăria Constanţa. Motivul procesului: dispoziţia fostului primar Decebal Făgădău, prin care Irina Pînzariu a pierdut postul de şef Serviciu Juridic.

Iată soluţia instanţei, pe scurt: „Admite acţiunea . Dispune anularea Dispoziţei nr.4240/10.10.2019 emisă de către pârât. Dispune reintegrarea reclamantei într-o funcţie publică echivalentă. Obligă pârâţii la plata către reclamantă a unei despăgubiri egale cu cuantumul salariilor indexate, actualizate, majorate şi recalculate si cu celelalte drepturi/sporuri de care ar fi beneficiat reclamanta, de la data destituirii – 01.02.2020 şi până la reintegrarea pe o funcţie publică echivalentă. Obligă pârâţii la plata către reclamanta a dobânzii legale aferente despăgubirilor cuvenite, de la data scadentei sumelor şi până la data plăţii efective. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Tribunalul Constanta. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 09.02.2021”.

De ce a fost sancţionată Pînzariu

Roxana Pînzariu a fost considerată – cel puţin aşa declara fostul primar Decebal Făgădău – responsabilă pentru un proces pierdut de Primăria Constanţa, şi care înseamnă penalităţi de 100.000 de euro către famiia Nicolae și Georgeta Puiu. Familia Puiu a intentat process primăriei pentru că nu era lăsată să construiască un bloc cu 4 etaje. Culmea!, soţii Puiu sunt părinţii fostei şefe de la Juridic din cadrul Primăriei Constanţa. Decebal Făgădău a susţinut că nu ştia că procesul pentru blocul cu 4 etaje a fost intentat de părinţii Irinei Pînzariu, şefa de la Juridic. Făgădău a dat de înţeles că Primăria Constanţa nu s-ar fi reprezentat corespunzător în instanţă, la acest proces, şi că responsabilitatea din acest punct de vedere l-ar fi avut Irina Pînzariu. De cealaltă parte, Pînzariu a precizat că la momentul declanşării respectivului proces nu era încă şefa serviciului şi că, oricum, nu s-a comportat altfel decât echidistant în acest caz în care erau implicaţi părinţii săi. Chiar şi aşa, Făgădău a sancţionat-o, de unde şi procesul amintit la începutul acestui articol. Rămâne de văzut care va fi decizia finală a instanţei.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.