Italia: Hoț român, fugărit pe străzi de primarul unui oraș

0
100
sursa foto: stiridiaspora.ro

Un român în vârstă de 25 de ani a jefuit o femeie, miercuri, 17 martie a.c., în fața unui bancomat. Incidentul s-a petrecut în Carpi, un orăsel cu 70.000 de locuitori din provincia Modena. Acesta fost prins și dat pe mâna polițiștilor chiar de primarul localității.

O tânără care se afla în fața unui bancomat a început să strige că a fost jefuită. După ce a scos suma de 500 de euro de la bancomat, o femeie i-a distras atenția în timp ce un bărbat i-a smuls banii din mână și a fugit.

Chiar în acel moment, în zonă se afla în mod întâmplător și primarul localității, Alberto Bellelli, în vârstă de 44 de ani, care se îndrepta spre biroul său. Fără să ezite în vreun fel, edilul a pornit imediat pe urmele infractorului, fugind după el circa 200 de metri, relatează publicația Il Resto del Carlino.

Românul s-a scuzat: “Aveți milă, am copii!”

Urmărirea nu a fost ușoară și au fost implicate și alte personaje. Soțul femeii care a fost victima furtului a pornit și el cu mașina pe urmele hoțului, în timp ce primarul alerga după el pe jos.

La un moment dat, infractorul s-a strecurat printre coloanele de susținere ale clădirilor din zonă și a fost la un pas să scape fără a fi prins. În timp ce fugea, hoțul a strigat de mai multe ori: “Milă! Aveți milă, am copii!”. 

În încercarea de a scăpa de urmăritori, tânărul a aruncat pe jos o parte din banii furați, apoi a încercat să se ascundă între coloane. La un moment dat, un alt angajat al primăriei, Norberto Carboni – directorului Biroului pentru Lucrări Publice, a apărut atunci din senin și i-a tăiat calea răufăcătorului, notează stiridiaspora.ro

Hoțul, pus să-și ceară scuze femeii pe care a jefuit-o

„Nu am vrut să fiu erou, am văzut că băiatul nu era înarmat și am făcut ceea ce ar trebui să facă toți cetățenii: să nu priviți în altă parte. Am început să alerg după el, țipând către el să se oprească și să arunce bunurile furate pe pământ și că nu a avut nicio scăpare, pentru că există camere care să-l filmeze. Dar a continuat să fugă, schimbând mereu direcția: în via Berengario, apoi în via Giuseppe Rocca. Am strigat la el să se oprească, fiindcă n-avea scăpare și era înregistrat de camerele de supraveghere video. Când l-am prins, i-am pus mâna pe umăr și l-am condus înapoi la bancomat pentru a-l pune să-și ceară scuze de la femeia jefuită”, a declarat primarul.

Trecătorii și funcționarii băncii au ajutat-o pe femeie să adune banii aruncați de pe jos și au așteptat cu toții sosirea polițiștilor pentru a-l preda pe individ pe mâna lor.

Polițiștii l-au identificat apoi pe infractor ca fiind un tânăr român de 25 de ani care locuiește în nordul Italiei.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.