Italianul care vindea droguri în timpul unui festival din Mamaia, sub control judiciar prelungit

0
830
Sursa foto: glamour.ro

Tribunalul Constanța a dispus menținerea măsurii controlului judiciar față de un italian cercetat ăn România pentru trafic de droguri. Bărbatul a fost depistat, în 2018, în timp de vindea droguri pe plaja din Mamaia, în timpul unui festival.

Magistrații Tribunalului Constanța au decis menținerea măsurii controlului judiciar față de Philippe Bichara, cetățean italian, trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc. Potrivit încheierii de ședință de pe data de 2 februarie, următoarea verificare a măsurii preventive poate fi făcută până pe data de 2 aprilie a.c. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Împreună cu acesta, cercetați în acest dosar mai sunt încă cinci cetățeni italieni, acuzați pentru deținere de droguri de mare risc.

Vindeau droguri de mare risc în timpul unui festival

Procurorii DIICOT Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 a lui Philippe Bichara, cetăţean italian, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

”În cursul nopţii de 27/28.04.2018 inculpatul Bichara Philippe a comercializat în staţiunea Mamaia, în incinta unuia dintre corturile amenajate cu ocazia unui festival, contra sumei de 700 de lei, 10 comprimate de culoare roz, (MDMA), drog de mare risc”, potrivit comunicatului.

Procurorii au efectuat o percheziţie într-un complex din Stațiunea Mamaia, la o locuință închiriată de mai mulţi cetățeni italieni pe perioada minivacanței de 1 Mai. În urma percheziției, au fost ridicate 204 de comprimate Ecstasy, 15,8 grame de cocaină, 17,9 grame MDMA substanţă cristalizată, 88,5 grame de ketamină, 1 gram de muguri de cannabis și un cântar electronic de precizie, precum și suma de 21.387 lei și 5.145 euro.

La data de 01.05.2018 Tribunalul Constanța a dispus măsura arestării preventive a italianului, pentru o perioadă de 30 zile, după care, pe parcursul procesului penal, a fost plasat sub control judiciar. În momentul trimiterii în judecată, în septembrie 2018, au fost deferiți justiției și ceilalți 5 cetăţeni italieni, acuzați de săvârşirea infracţiunilor de deținere de droguri de risc și de mare risc.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.