Iulian Soceanu, primarul oraşului Techirghiol, vrea să transforme zona Firul de Vale într-o zonă de promenadă

0
3872
Lucrări la Techirghiol. FOTO Primăria Techirghiol

Administrația publică locală din orașul Techirghiol pregătește noi proiecte pe fonduri europene, ce sunt menite să adauge plus valoarea stațiunii balneare de interes național. Pe lângă proiectele imobiliare aflate în derulare, care vor atrage și mai mulți turiști, primăria s-a gândit deja la accesarea de sume necesare în vederea unor proiecte majore.

Contactat de Focus Press, primarul orașului Techirghiol Iulian Soceanu a declarat că patru proiecte vor fi finalizate la sfârșitul acestui an, între care și investiția ce vizează introducerea de rețele de apă și canalizare pe mai multe artere de pe raza unității administrativ teritoriale.

Totodată acesta a vorbit și despre alte cinci proiecte ce se doresc a se realiza prin fonduri europene, între care și modernizarea zonei Firul de Vale, zonă în care nu s-a investit până acum:

”Avem cinci proiecte în momentul acesta care sunt în desfășurare în orașul Techirghiol între care patru se vor încheia la sfârșitul acestui an. Avem în implementare proiectul prin POIM, cel cu RAJA prin care foarte multe străzi unde vor fi introduse rețele de apă și canalizare, extindere de rețele dar și înlocuire de rețele de apă și canalizare. Proiectul are unde la 6 milioane de euro. Suntem pe punctul de a finaliza racordarea la rețeaua de gaze, până la sfârșitul acestui an, vor avea racordate la rețeaua de gaze primele locuințe, clădiri din orașul Techirghiol. Totodată, pregătim un număr de cinci proiecte pe fonduri europene, între care și cel cu extinderea corpului de clădire în cadrul Liceului Teoretic ”Emil Racoviță”, în momentul în care se vor deschide axele de finanțare pe POR să putem să fim pregătiți pentru a putea depune aceste proiecte. Despre celelalte patru proiecte: este vorba de extinderea pistei de biciclete existente pe malul Lacului Techirghiol cu încă 1,3 kilometri, va fi o promenadă cu iluminat public inclus, două proiecte de mobilitate, modernizarea a 23 de străzi din orașul Techirghiol, tot ce înseamnă partea carosabilă și partea de trotuare și mai avem un proiect de reabilitare a Firului de Vale din orașul Techirghiol, de fapt acum urmărim să vedem pe ce axă putem să îl depunem, se pare că în momentul acesta mergem pe reconversie pentru că în acea zonă nu s-au făcut investiții și vrem să transformăm acea zonă într-o zonă de promenadă, tot cu pistă de biciclete, mobilier urban, dar și o zonă de captare a apelor pluviale, în momentul în care ploua abundent în orașul Techirghiol acea zonă să preia apele pluviale pentru ca pagubele să fie cât mai mici în momentul în care avem ploi care depășesc 40 litri pe metru pătrat.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.