Jandarmii au intrat în Catedrala din Constanța, acolo unde lumea s-a înghesuit la slujbă. Polițiștii ”se fac că plouă”

0
1166
Foto: Focus Press

Așa cum era de așteptat, oamenii s-au înghesuit, din nou,în zona Catedralei din Constanța, miercuri, 6 ianuarie, pentru a participa la slujba prilejuită de Bobotează. Reprezentanții Jandarmeriei, cei care gestionează situația în zona respectivă, au declarat, pentru Focus Press, faptul că jandarmii au intrat în interiorul lăcașului de cult, pentru a le aminti oamenilor de restricțiile impuse privind distanțarea socială.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Bigăzii Mobile de Jandarmi, colonel Sorin Trancă, militarii au intrat în contact cu persoanele respective și le-au sugerat să respecte distanțarea socială.

”Într-adevăr, sunt grupuri de persoane și majoritatea au măști. Colegii noștri care se ocupă de dialogul social au vorbit cu oamenii și le-au explicat care sunt regulile de urmat. Am înțeles că cei care stau în grupuri fac parte din aceleași familii, caz în care se permite o derogare privind distanțarea. Noi încercăm tot timpul să le explicăm și, pentru moment, nu putem face mai mult decât de agentul constatator, dacă vor fi încălcate aceste măsuri de distanțare fizică. Dar majoritatea au măști. Au intrat echipele noastre de dialog printre ei și le explică”, ne-a declarat col. Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Mobile de Jandarmi.

De precizat că în exteriorul biserricii, oamenii respectă regulile de distanțare, stând la distanță și purtând măști.

Revenind la înghesuiala din interior, este curios modul în care Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța nu s-au autosesizat pentru a lua măsuri și pentru a aplica sancțiuni, așa cum au făcut în alte situații similare, dar unde nu era vorba despre slujbe religioase. De pildă, la o înmormântare care a avut loc recent și unde au participat mai multe persoane decât prevede legea în acest moment, polițiștii s-au autosesizat din imaginile apărute în spațiul public. În alte situații, precum în cazul unor petreceri private, polițiștii s-au autosesizat, din nou, aplicând amenzi din cauza numărului mare de participanți. Din câte se observă, legea se aplică preferențial, ca și sancțiunile.

De remarcat că și la biserica Sfânta Maria din Constanța, în curtea acesteia poate fi vorba despre orice, mai puțin despre distanțare socială și respectarea regulilor impuse. Imaginea alăturată vorbește de la sine.

Citește și:

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.