Peste 500 de persoane, prezente la slujba de Bobotează

0
176

Miercuri, 6 ianuarie a.c., la Arhiepiscopia Tomisului are loc slujba de Bobotează oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie și soborul de preoți.

Slujba de miercuri de Bobotează a început la ora 8.30 la Episcopia Constanța, iar procesiunea se va face de-a lungul falezei până în Portul Tomis unde la ora 11.00 se va sfinți apa în butoaie și tot atunci se vor arunca trei cruci pe care cei mai curajoși le vor scoate din apă.

Deși sunt așteptați peste 10.000 de oameni, până la orele prânzului s-au adunat în jur de 700 de credincioși, iar potrivit jandarmilor prezenți încă nu se poate ști un număr fix pentru că majoritatea persoanelor sunt în tranzit. Fanfara nu este prezentă la Arhiepiscopie ca în alți ani.

S-au pregătit peste 110.000 de sticle cu apă sfințită. Enoriașii prezenți trebuie să respecte măsurile impuse în această perioadă, a pandemiei de coronavirus, anume, să poarte mască de protecție și să păstreze distanța, însă ca și la slujba de Crăciun și de Anul Nou, credincioșii s-au înghesuit în Biserică nepăsându-le de măsurile de protecție împotriva COVID-19.

În cursa pentru prinderea celor trei cruci s-au înscris 10 persoane.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.