Jandarmii tulceni au intervenit după ce o tânără a fost mușcată de un câine agresiv

0
847
Echipajul de jandarmi a răspuns apelului 112. FOTO IJJ Tulcea

Jandarmii tulceni aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost solicitaţi în seara de 2 decembrie, în jurul orei 19.00, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, să intervină în cazul unei fete, mușcată de un câine.

Jandarmii s-au deplasat imediat la fața locului, unde au identificat o fată, în vârstă de 16 ani, speriată. Aceasta le-a declarat oamenilor legii că, în timp ce se îndrepta către centrul orașului, a fost mușcată în zona gambei stângi de către un câine. La fața locului a ajuns și un echipaj SMURD care i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate.

Jandarmii au continuat verificările, identificând cu această ocazie proprietara câinelui agresiv. Femeia le-a declarat că se afla cu câinele la plimbare, iar la un moment dat acesta a zărit un alt câine în zonă, a alergat către acesta și a mușcat o persoană care se deplasa pe drum. Femeia a luat câinele și l-a dus în curtea unui imobil situat pe aceeași stradă unde s-a petrecut incidentul.

Jandarmii au întocmit pe numele femeii în cauză actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvâșirii infracțiunii de neluare a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane.

De asemenea, în cursul acestei zile, jandarmii au fost solicitați să intervină în cazul unui câine periculos lăsat nesupravegheat într-o zonă a municipiului. A fost identificat proprietarul, fiind luate măsurile legale ce se impun în astfel de situații. Jandarmii au sancționat proprietarul câinelui cu amendă în cuantum de 1.500 lei.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.