Jandarmii tulceni, prezenți pe străzi și în perioada sărbătorilor de iarnă

0
54
Echipaj al jandarmeriei tulcene. FOTO IJJ Tulcea

În perioada sărbătorilor de iarnă, Jandarmeria Tulcea va intensifica acțiunile de combatere a faptelor antisociale, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică la nivelul județului Tulcea, pentru soluționarea operativă a sesizărilor cetățenilor și pentru a verifica modalitatea de respectare a măsurilor de protecție epidemiologică.

Jandarmii se vor afla în stradă, în dispozitive de ordine și siguranță publică, atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, pentru prevenirea faptelor de natură antisocială care ar putea afecta siguranța cetățenilor și vor acorda o atenție deosebită respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

Totodată, pe tot parcursul sărbătorilor, vor fi constituite echipe specializate de intervenție pentru menținerea ordinii publice, atât prin patrule de jandarmerie cât și prin patrule mixte, polițist-jandarm, pentru soluționarea sesizărilor cetățenilor, pentru intervențiile la apelurile 112 și pentru gestionarea eficientă a unor posibile situații conflictuale ce pot apărea în zona noastră de responsabilitate.

În data de 24.12.2021,  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea  va asigura măsurile de ordine publică pe timpul manifestării cultural-artistice Sărbătoarea tradițională „Moșoaiele”, ce se va desfășura în comuna Luncavița. Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, Jandarmeria Tulcea recomandă cetățenilor care vor participa la evenimente publice, să manifeste răbdare, să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu folosească materiale pirotehnice şi să evite implicarea în conflicte de orice natură. În cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniştea, cetăţenii sunt rugați să solicite sprijin prin sistemul național unic pentru apeluri de urgenţă „112”.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.