John McEnroe este de părere că asistăm la sfârșitul unei ere în tenisul masculin

0
146

Multiplul campion John McEnroe a declarat că suntem martorii sfârșitului unei ere în tenisul masculin, în condițiile în care Rafael Nadal a anunțat că 2024 va fi cel mai probabil ultimul său an în circuit, Roger Federer s-a retras, în timp ce Novak Djokovic este singurul care încă mai concurează la un nivel ridicat.

Roland Garros se desfășoară în aceste zile la Paris, însă la start nu se află un jucător legendar ca Rafael Nadal. În aceste condiții, John McEnroe afirmă că singurul jucător din vechea gardă care îl poate opri pe Carlos Alcaraz este Novak Djokovic.

“Aș spune că este o luptă egală între Alcaraz și Novak. Ne apropiem, evident, de sfârșitul unei ere. Adică, am avut o bătălie timp de 15 ani între aceeași jucători, dacă nu mai mult, deci este incredibil, dar totul se termină la un moment dat. Novak are 36 de ani acum. Pare a fi incredibil că, în cea mai mare parte, corpul lui încă pare să poată face ceea ce vrea. La un moment dat, crezi că în viitorul apropiat asta se va schimba? Este doar o întrebare de cât timp poți continua, așa că de aceea vezi băieți tineri”, a spus John McEnroe într-o conferință organizată de Eurosport.

Spusele lui McEnroe sunt întărite de Mats Wilander, un alt fost mare tenismen, care a vorbit la superlativ despre Carlos Alcaraz.

“Cei doi favoriți pentru mine sunt Carlos Alcaraz și Novak Djokovic. Și apoi mai sunt cinci în spatele lor – Holger Rune, Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev și poate Casper Ruud și Andrey Rublev puțin în urma lor. Odată ce turneul începe și Novak începe să câștige, va fi clar că va deveni favoritul. Dar pentru că Rafa nu este acolo, este mult mai deschis. Carlos Alcaraz este imitația exactă a lui Federer, Nadal și Djokovic într-un singur jucător. Aceasta este moștenirea de care nu trebuie să uităm niciodată”, a comentat Mats Wilander.

Alcaraz și Djokovic, principalii favoriți la Roland Garros

Bookmakerii care stabilesc cotele pentru NetBet pariuri tenis sunt de aceeași părere cu Wilander și McEnroe. Astfel, Carlos Alcaraz este cotat cu un ușor avantaj, având cota 2.60 la câștigarea turneului, în timp ce Novak Djokovic are cota 3.40. Ceilalți jucători de pe lista favoriților sunt ceva mai în spate. Daniil Medvedev și Holger Rune au cota 8.50, Jannik Sinner are cota 12.00, iar Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas au cota 17.00.

Alcaraz ocupă primul loc în clasamentul ATP, iar cel mai important rezultat din cariera sa l-a obținut anul trecut, la US Open 2022, când a devenit campion în premieră la un turneu de Grand Slam. La Roland Garros cel mai departe a ajuns în 2022, când a fost eliminat în sferturile de finală.

Rafael Nadal se retrage în 2024

Rafael Nadal împlinește 37 de ani și este măcinat de accidentări, motiv pentru care este marele absent de la Roland Garros 2023. El a anunțat că vrea să revină pe teren spre finalul anului, iar în 2024 se va retrage.

“Ar putea fi un obiectiv să încerc să ajung la sfârşitul anului şi să pot să joc în Cupa Davis. Şi să încerc să abordez anul viitor cu nişte garanţii. Cred că va fi ultimul meu an. Dacă voi continua să joc chiar acum, nu cred că voi putea s-o fac anul viitor. Nu merg la Roland Garros, nu voi juca lunile acestea, iar intenţia mea este ca anul viitor să fie ultimul”, a declarat Rafael Nadal.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.