George Șișcu, deputat PNL Tulcea: „O măsură așteptată, votată în Camera Deputaților. Cormoranul mare poate fi vânat pe tot parcursul anului”

0
41
sursa foto: Facebook/ George Șișcu

Deputatul PNL Tulcea George Șișcu a transmis, că în Camera Deputaților a fost adoptată o modificare la Legea vânătorii și protecției fondului cinegetic (207/2006), astfel încât vânarea Cormoranului mare să fie permisă pe tot parcursul anului.

Postarea integrală:

„Dincolo de rezonanțele umoristice pe care le-ar putea stârni subiectul unei Legi pe care am votat-o și adoptat-o, de curând, în Camera Deputaților, cameră decizională, am dat un răspuns legislativ absolut necesar îngrijorării producătorilor de pește ca urmare a pagubelor tot mai mari produse de cormorani în fermele de acvacultură. În stilul său caracteristic, Ministrul Petre Daea a prezentat o problemă reală într-un context care, mai apoi, grație personalității sale, să-i zicem, spumoase, a fost reflectată denaturat în rândul opiniei publice. Concret, am adoptat o modificare la Legea vânătorii și protecției fondului cinegetic (207/2006), astfel încât vânarea Cormoranului mare să fie permisă pe tot parcursul anului. În ultimii 40 de ani, s-au înregistrat creșteri semnificative, necontrolate ale numărului de exemplare din această specie. Producători de marcă din acvacultura românească au ajuns să își dorească să abandoneze această activitate și să se îndrepte spre alte activități în urma decimării producției de către acești cormorani, care consumă anual circa 150 kg de pește și nu au dușmani naturali”.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.