Judecat în libertate pentru omor, al doilea agresor de la Riviera-Cobadin a plecat în Germania

0
3488

Tribunalul Constanța a dispus amânarea cauzei în dosarul celui de-al doilea agresor în cazul omorului de la Cobadin, din ultima zi a anului 2017. Este vorba despre Ibran Erduvan, individul cercetat pentru omor, care apare în imaginile surprinse de camerele de supraveghere lovind cu cuțitul. Motivul amânării îl constituie faptul că inculpatul, deși este anchetat pentru omor,  a avut libertate deplină de a părăsi țara, actualmente aflându-se în Germania.

Așa cum arătam și în alte articole scrise pe aceeași temă, un bărbat de 31 de ani, tată al unei fetițe minore și cap de familie, și-a pierdut viața pe 31 decembrie 2017, sub o ploaie de lovituri de cuțit. Principalul agresor, Memet Bader, a fost judecat, găsit vinovat și condamnat la o pedeapsă de 15 ani de detenție pentru omor. Însă, ulterior, în baza mărturiilor celor prezenți în seara respectivă în localul în care a avut loc crima, a soției victimei, dar și a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, a fost identificat și cel de-al doilea agresor, în persoana lui Ibram Erduvan, cunoscut sub porecla ”BUȘ”, care, inițial, nu fusese nici măcar audiat ca martor.

 În urma mediatizării situației în ceea ce-l privește pe”BUȘ”, procurorii au decis anchetarea lui, iar în luna noiembrie a anului trecut, acesta a fost trimis în judecată pentru omor.

A plecat în Germania, deși era cercetat pentru omor

Așa cum era de așteptat, la primul termen s-a  dat o amânare pentru data de 26 ianuarie, iar la acest ultim termen, inculpatul, fiind judecat în stare de libertate, nu a fost prezent, fiind reprezentat de avocat. De ce? Pentru că se află în Germania, dat fiind că în cazul său nu s-a luat nicio măsură preventivă, nici măcar obligația de a nu părăsi țara fără încuviințare.

La termenul de marți, 26 ianuarie, Ibram trebuia să fie prezent la audieri, însă acest lucru nu a fost posibil, fiind plecat. Avocatul său a anunțat că inculpatul nu a avut cursă aeriană cu care să poată veni, și chiar dacă ar fi venit, ar fi trebuit să stea în carantină. Însă a oferit asigurări că la termenul următor, stabilit pentru ldata de 23 martie, va fi prezent, precum și că nu este nevoie de mandat de atucere pe numele lui.

În ceea ce-l privește pe Memet Bader, primul condamnat în cazul omorului, acesta este judecat și în acest dosar, însă pentru alte fapte, cum ar fi tulburarea liniștii publice și port ilegal de armă albă. La același termen de pe 26 ianuarie, acesta și-a manifestat dorința de a da declarații, însă judecătorii i-au pus în vedere că trebuie să fie asistat de un avocat, acordându-i timp pentru angajarea unuia.

Prin urmare, la termenul următor, din martie, sunt așteptați ambii autori ai omorului, asistați de avocați.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.