Judecat și condamnat în trecut pentru înșelăciune, arestat și cercetat în prezent pentru trafic de minori și proxenetism

0
957
Curtea de Apel Constanța. Foto-Focus Press

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța au făcut percheziții în municipiul Constanța, într-un dosar instrumentat de DIICOT, fiind vorba de infracțiuni de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. În urma acțiunii, trei persoane au fost reținute.

Reprezentanții Ministerului Public au formulat propuneri de arestare preventivă pe numele celor 3 indivizi, însă instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile doar pentru doi dintre ei, cel de-al treilea fiind plasat sub control judiciar.

Îndreptându-ne atenția asupra unuia dintre ei, H. Ervin, se pare că acesta este o veche cunoștință a polițiștilor, mai ales că, la un moment dat, cu unul dintre ei a avut un ”full contact”. De pildă, în 2009, individul respectiv și încă un bărbat, au provocat un scandal în centrul orașului Năvodari, la care au fost solicitați mai mulți polițiști pentru a aplana conflictul. Duși la sediul Poliției Năvodari, cei doi au agresat un polițist, pe care l-au lovit cu pumnul în față.

Într-un alt dosar, același individ a fost cercetat, trimis în judecată și condamnat la 10 ani de detenție pentru înșelăciune.

Mai exact, acesta făcea parte dintr-o rețea formată din bărbați și femei care obțineau bani de la diferite persoane, folosindu-se de unele promisiuni ”amoroase”. Rețeaua era condusă de o femeie, Nicoleta Ciobanu care și-a folosit ”influența” asupra unor bărbați pe care i-a pus să-și vândă locuințele, cu promisiunea că se va căsători cu ei. Doar că după ce se vedea cu banii în mână, dispărea pur și simplu. Văzând că merge, femeia i-a pus și pe ceilalți să procedeze în aceeași manieră.

Astfel, grupul infracțional a escrocat mai multe persoane, iar odată ce oamenii legii au intrat pe fir, acesta a fost destructurat, iar membrii lui au fost trimiși în judecată și condamnați. Șefa rețelei a fost condamnată la 20 de ani de detenție, în timp ce  alți inculpați au luat între 10 și 18 ani de închisoare. Printre ei se numără și H. Ervin, care a fost condamnat la 10 ani de detenție cu executare. Se pare că nu s-a cuminlțit, iar acum este cercetat pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.