Judecătorii au decis: dosarul de omor al unui constănțean se întoarce la instanța de fond, după 7 ani de proces

0
765
Imagine cu rol ilustrativ

Magistrații Curții de Apel Constanța s-au pronunțat, definitiv, miercuri, 23 septembrie, într-un dosar de omor (sub forma tentativei – n.r.), vechi de 7 ani. Nu vă gândiți că persoana inculpată în acest dosar urmează să fie încarcerată și că își va ispăși pedeapsa. Nu.

Judecătorii au decis, în apel, întoarcerea dosarului la instanța de fond pentru rejudecare, deși cea din urmă instanță l-a condamnat pe individ la o pedeapsă privativă de libertate.

Situația de fapt

Totul a început pe 8 februarie 2013, când polițiștii Secției 1 din cadrul Poliției Municipiului Constanța au fost sesizați, în toiul nopții, că la Spitalul Județean a fost adus un tânăr care prezenta multiple plăgi tăiate pe corp. O echipă de polițiști ai serviciului investigații criminale s-au deplasat la fața locului și, deși tânărul înjunghiat, M. Levent,  de 33 de ani la acea vreme, nu a vrut inițial să vorbească despre incidentul în urma căruia a ajuns la spital, în cele din urmă oamenii legii au aflat că acesta a fost implicat într-un conflict spontan, în urma căruia agresorul l-a înjunghiat cu un cuțit și l-a lovit ulterior și cu un corp contondent. Cercetările au fost preluate de un procuror, iar agresorul a fost identificat ca fiind un bărbat de vârstă apropiată, I. Ali, de 30 de ani, care a fost reținut, inițial, pe bază de ordonanță, apoi lăsat în libertate de judecători, care au respins cererea de arestare preventivă.

Condamnare: 5 ani de închisoare

După încheierea urmăririi penale, dosarul a ajuns în instanță unde  I. Ali a fost judecat pentru tentativă de omor calificat, iar pe data de 14 ianuarie 2020, Tribunalul Constanța l-a condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, plus plata cheltuielilor de judecată, în cuantum de 2.000 de lei. De precizat că partea vătămată, M. Levent, nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Hotărârea Tribunalului a fost atacată cu apel atât de procurori, cât și de inculpatul I. Ali.

S-a cerut rejudecarea

Revenind în prezent, miercuri, 23 septembrie, Curtea de Apel a respins apelul procurorilor, care au considerat pedeapsa de 5 ani de detenție ca fiind prea blândă, dar, în schimb, au admis apelul inculpatului. Instanța a desființat hotărârea Tribunalului și, rejudecând, au dispus întoarcerea cauzei la prima instanță pentru rejudecare, iar această hotărâre nu mai poate fi atacată.

Prin urmare, instanța de fond urmează să rejudece cauza și să găsească o nouă modalitate de tragere la răspundere penală a individului care a înjunghiat un om, de mai multe ori chiar.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.