Judecătorii nu i-au suspendat autorizația de construire lui Daniel Rafte, pentru blocul din Compozitori. Vecinii au cerut anularea acesteia

0
1043
Daniel Rafte, foto: Facebook

Două familii din cartierul Compozitori au dat în judecată Primăria și Consiliul Local Constanța, solicitând anularea unei hotărâri de consiliu din 2005, privind lotizarea unei suprafețe de teren și anularea unei autorizații de construire a unui imobil de către Daniel Rafte, cel care a fost subiectul mai multor articole de presă apărute în ultima perioadă, un afacerist controversat de la malul mării.

Mai multe persoane din zonă, respectiv soții Irinel și Carmen Lazăr, precum și Ion și Dumitra Moise, au dat în judecată municipalitatea, dar și pe beneficiarul lucrărilor, și au cerut instanței anularea actului administrativ care îi permitea lui Daniel Rafte să înalțe un bloc de locuințe colective, respectiv HCL NR 588/24.10.2005. Însă, până la anularea actului, în prealabil s-a cerut suspendarea acestuia.

Acțiunea în instanță a fost înregistrată pe data de 19 mai a.c., iar primul termen a avut loc luni, 7 iunie, la Tribunalul Constanța, când judecătorii au respins acțiunea de suspendare a hotărârii de consiliu atacate.

Respinge cererea de suspendare a executării Autorizatiei de construire nr 2190/29.11.2019 în temeiul prev. art 15 din Legea 554/2004, formulată de reclamanții LAZĂR IRINEL ŞI LAZĂR CARMEN, MOISE DUMITRA ŞI MOISE ION, toți cu domiciliul procesual ales la SCA Luţu şi Asociații, cu sediul în București, sector 1, str. Boteanu, nr 6, în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI CONSTANŢA şi pârâtul RAFTE DANIEL. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în încheierea de ședință.

Următorul termen pe fondul cauzei, privind cererea de anulare a autorizației, a fost stabilit pe data de 27 septembrie.

Așa cum arătam și anterior, Daniel Rafte este cercetat și într-un dosar penal, fiind acuzat pentru continuarea unor lucrări, la un alt bloc, asta după ce instanța a hotărât să-și sisteze lucrările respective. Rafte a continuat, însă, să construiască, motiv pentru care I s-a întocmit dosar penal, fiind trimis în judecată.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.