Cercetați pentru trafic de droguri, nepoții lui Mircea “Oaie” nu mai vor în arest la domiciliu, vor în libertate

0
4428

Nepoții lui Mircea Alexandru  (fostul lider al romilor din Constanța, cunoscut și ca ”Mircea Oaie” – n.r.) sunt nemulțumiți de măsura arestului la domiciliu și cer schimbarea acesteia cu o măsură mai blândă. Aceștia sunt cercetați penal pentru trafic de droguri de risc în dosarul ”OMAHA”.

Gheorghe, Iancu și Ionuț Alexandru, nepoții fostului președinte al Partidei Romilor din Constanța, Mircea Alexandru, cercetați într-un amplu dosar de trafic de droguri, au cerut judecătorilor să le îlocuiască măsura arestului la domiciliu cu una mai puțin restrictivă, cum ar fi controlul judiciar. Totodată, instanța a menținut arestul la domiciliu și față de alți trei indivizi: Bogdan Ionuș Curte, Titi Nicolae Iacob și Elvis Radu, cercetați în același dosar, pentru aceleași fapte.

Cererile de înlocuire a măsurilor preventive actuale au fost formulate și înregistrate la începutul acestei luni, iar la începutul acestei săptămâni, pe 7 iunie, instanța le-a analizat, după care judecătorii le-au respins ca neîntemeiate.

”Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpatul Alexandru Iancu de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpaţii Alexandru Gheorghe, Alexandru Iancu, Alexandru Ionuț, Curte Bogdan Ionuţ, Iacob Nicolae Titi şi Radu Elvis, pe care o menţine, următoarea verificare urmând a se realizat cel mai târziu la data de 06.07.2021. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 07.06.2021, ora 10,25”, se arată în încheierea de ședință.

Așa cum am mai arătat și în alte articole pe această temă, în cauză vorbim despre un grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive noi și spălare de bani, care ar fi acționat în județul Constanța.

În luna noiembrie a anului trecut, au fost puse în executare 69 de mandate de percheziție domiciliară, la sediul DIICOT fiind duse pentru audieri 111 persoane, dintre care multe aveau calitate de martori.

Anchetatorii au reținut că, începând cu luna octombrie a anului 2017 și până în toamna anului trecut, grupul infracțional organizat, constituit inițial de 9 persoane, la care ulterior ar fi aderat aproximativ 50 de persoane, ar fi acționat pentru procurarea, prepararea, stocarea, distribuirea și punerea în vânzare a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive, cunoscute sub denumirea de „etnobotanice”.

Gruparea ar fi acționat în municipiul Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia.

Membrii grupării ar fi pus în vânzare 15,13 kilograme de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru care ar fi obținut 1.292.355 de lei.

Pe fondul cauzei, cei 51 de indivizi, printre care și cele șase persoane menționate inițial, sunt acuzați de trafic de droguri și constituire a unui grup infracțional organizat.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.