GALERIE FOTO şi VIDEO. A început reabilitarea fostei școli Vasile Sassu din comuna Corbu. Lucrările se ridică la suma de 1 milion de euro, fonduri europene

2
1045

De dată recentă, au fost semnate ordinele de începere a lucrărilor pentru reabilitarea Școala Vasile Alecsandri (fosta Şcoală Vasile Sassu), din comuna Corbu. În paralel, se lucrează şi pentru refacerea grădiniţei numărul 2 din localitate.

Școala Vasile Alecsandri (fosta Şcoală Vasile Sassu) a fost construită în 1928, iar anii şi-au pus amprenta asupra clădirilor care o compun: clădirea destinată cursurilor, biblioteca, anexele. În 2003, acestor clădiri care li s-a adăugat încă una, un corp de imobil destinat tot cursurilor, şi care a fost construit de militarii genişti ai Seebrig şi SUA aflaţi în Dobrogea. Şi această construcţie este degradată, iar copiii nu mai puteau urma aici cursurile în siguranţă. Prin urmare, administraţia locală a căutat soluţii; cum comuna nu are resurse financiare proprii atât de mari, s-a optat pentru accesarea de fonduri europene.

Școala Vasile Alecsandri (fosta Şcoală Vasile Sassu) şi Grădiniţa nr. 2 din Corbu se reabilitează cu fonduri europene. La grădiniţă se lucrează de câteva luni, iar fondurile alocate sunt de aproximativ 230 de mii de euro, în timp ce pentru şcoală suma este de aproape 1 milion de euro.

Lucrările la şcoală au început de 3 săptămâni, iar suma accesată, deşi pare mare, nu va acoperi toate lucrările! Odată cu începerea reabilitării, constructorii au descoperit probleme pe care nu le luaseră în calcul. “Fondurile europene s-au alocat pentru reabilitări, nu pentru construcţii noi”, spune primarul comunei, Vasile Lumînare. Însă, acesta este încrezător că lucrurile vor arăta bine la final, iar copiii din Corbu vor avea unităţi de învăţământ modernizate complet. La şcoală şi grădiniţă, spre exemplu, sobele au fost demontate şi se va face branşare la centrale proprii, cu calorifere. Tot la şcoală, reabilitarea va cuprinde şi modernizarea terenului de sport/fotbal, cât şi dotarea claselor inclusiv cu table inteligente, wi-fi etc.

A.C.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.