Primarul Chițac nu permite amplasarea unor corturi pentru strângerea de semnături de către AUR, în vederea demiterii sale

1
4367
Vergil Chițac-primarul Constanței

Parlamentarii A.U.R. de Constanța au depus, la Primăria Constanța, o solicitare pentru amplasarea unor corturi în oraș, unde să strângă semnături pentru demiterea lui Vergil Chițac. Acesta le-a respins cererea.

Parlamentarii A.U.R. de Constanța au reamintit luni, 7 iunie a.c., printr-un comunicat de presă că se strâng deja semnături pentru inițierea unui referendum de demitere a primarului Vergil Chițac.

Aceștia au anunțat și că au solicitat Primăriei acordul pentru amplasarea de corturi în zonele aglomerate din oraș, unde să strângă semnături pentru organizarea referendumului. Și că se confruntă cu un blocaj serios din partea administrației publice locale, deoarece edilul-șef a refuzat cererea lor. Din acest motiv, aceștia vor depune o plângere la Prefectură și vor deschide un proces.

„Vom formula o plângere prealabilă la Instituția Prefectului Constanța, cu privire la legalitatea deciziei și, evident, vom acționa și în instanțele de judecată. Cred că este clar pentru toată lumea că acel răspuns este unul în bătaie de joc, care nu are nicio legătură cu prevederile normative privind organizarea unui astfel de referendum. Este strict o abordare politică, de teamă, ca să fiu foarte clar! Primarul Chițac știe că dacă mâine are loc referendumul de demitere, nu îl mai salvează nici toată armata NATO, este conștient de ura constănțenilor față de el“, a declarat senatorul A.U.R. de Constanța, Sorin Cristian Mateescu.

Primarul Vergil Chițac a precizat în răspunsul către parlamentarii A.U.R. de Constanța că, de fapt, „cadrul normativ aplicabil la nivelul U.A.T. Constanța nu permite amplasarea de corturi pe domeniul public sau privat al U.A.T. Constanța în alte scopuri decât cele instituite prin hotărârile Consiliului Local privind impozitele și taxele locale. Codul Fiscal face referire la o utilizare temporară a locurilor publice, doar în condiții normate de către Consiliul Local.

Această activitate este supusă prevederilor legislației speciale privind organizarea alegerilor“.

Referendumul poate fi organizat dacă cel puțin 25% dintre locuitorii Constanței cu drept de vot, înscriși în Registrul electoral, semnează în acest sens și este valabil dacă se prezintă la urne cel puțin 30% din numărul total al constănțenilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral. Primarul poate fi demis dacă s-au pronunțat în acest sens cel puțin jumătate plus unu din numărul total al voturilor valabil exprimate la referendum.

V.I.

1 COMENTARIU

  1. Cum dracu reusim noi sa alegem din rau in mai rau ? Fiecare primar de pana acum a fost mai slab ca cel pe care l-a schimbat, indiferent de partidul pe care l-a reprezintat.

    Ar trebui sa ne puna niste semne de intrebare. Poate ca asta e nivelul constanteanului de rand…. un superficial ignorant care voteaza pe cine “vorbeste” mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.