Kelemen Hunor: „E o problemă. În ultimii 50-60 de ani, în țările democratice niciun fost militar nu a condus guverne”

0
117
Vicepremierul Kelemen Hunor. Foto: Facebook/ Kelemen Hunor

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat joi după consultările de la Cotroceni, că singura lui reținere este față de ocuparea funcției de prim-ministru de către un fost militar.

„Am luat act de propunerea PNL cu Nicolae Ciucă. Nicolae Ciucă este un militar excepțional (…) poate este singurul militar care a muncit și a lucrat în teatre de război, a condus trupe în teatre de război și respect pentru orice militar din acest punct de vedere. (…) Pe palierul politic e o problemă. (…) Nu este foarte uzual, în ultimii 50-60 de ani, în țările democratice, niciun fost militar în retragere nu a condus guverne. Sigur, putem găsi exemplul Charles de Gaulle sau exemplul Eisenhower, dar erau alte vremuri. Din acest punct de vedere avem o oarecare reținere, dar înțelegem propunerea PNL și înțelegem dorința de a căuta o soluție rapidă, o soluție pe termen nu foarte lung. (…) Suntem deschiși la dialog”, a declarat Kelemen Hunor.

În cadrul sedinței de astăzi, 21 octombrie a.c., Președintele României Klaus Iohannis a anunțat oficial nominalizarea pentru funcția de premier, alegerea este Nicolae Ciucă, fost șef al Statului Major, general trecut în rezervă în anul 2020.

Decizia PNL după desemnarea lui Nicolae Ciucă va fi formarea unui guvern minoritar, format din PNL și UDMR, excluzându-i practic pe cei de la USR de la guvernare.

M.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.