Klaus Iohannis: ”Să nu credem că după 1 iunie este relaxare totală. Nu va fi. Cred că în cursul verii vom ajunge acolo”

0
1206
Klaus Iohannis, foto: arhivă

Deși șeful Guvernului a anunțat că începând cu data de 1 iunie vom scăpa de o parte din restricțiile actuale și că, în unele zone, cum ar fi pe litoral, obligarea purtării măștii nu va mai fi obligatorie, președintele Iohannis transmite că nu e momentul să ne relaxăm și că nu vom reveni la normal. Șeful statului a precizat că nu trebuie să înțelegem doar că restricțiile vor fi din ce în ce mai bânde, dar tinând cont și de evoluția pandemiei.

Altfel spus, ceea ce s-a discutat în ședința de Guvern, precum că din 1 iunie am putea fi mai aproape de normalitate, este mai mult o exagerare.

1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluaţi. Este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem, din greşeală, că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult şi în paralel numărul de persoane vaccinate creşte, atunci rând pe rând vom putea să renunţăm la anumite măsuri. Sau, invers spus, rând pe rând vom putea să relaxăm măsurile şi sper foarte mult ca în vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puţine încât românii vor putea să-şi facă concediul în tihnă”, a afirmat Klaus Iohannis.

Se așteaptă ca în timpul verii, unele restricții să fie modificate. De exemplu, obligația de a purta mască în spații publice nu va mai fi valabilă pe plaje și pe faleze, precum și în stațiunile montane. De precizat că, pentru moment, nu s-a luat încă nicio decizie definitivă.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.