Directorul Direcției Patrimoniu și Cadastru din Primăria Constanța a demisionat

0
755
Primăria Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Ion Cătălin Cucoară a demisionat din funcția de director al Direcției Patrimoniu și Cadastru, din cadrul Primăriei Constanța, unde s-a transferat anul trecut, de la Direcția Națională Anticorupție.

Se pare că ar fi vorba de nemulțumirea lui Cucoară deoarece, conform noii organigrame, acesta ar urma să fie subordonat arhitectului-șef. Potrivit reprezentanților Biroului de presă al Primăriei Constanța, „pentru a eficientiza activitatea Direcțiilor Urbanism, respectiv Patrimoniu/Cadastru, acestea vor fi comasate, având activități interdependente. Conducerea noi direcții revine arhitectului-șef, conform prevederilor legale. Poziția de director al Direcției Patrimoniu și Cadastru va fi asimilată unei poziții de director adjunct al direcției nou-înființate“.

Acest lucru nu a fost pe placul lui Cătălin Cucoară și a decis să demisioneze.

Reamintim că acesta și-a încetat raporturile de muncă cu Direcția Națională Anticorupție – Sediul Central la data de 6 noiembrie 2020, atunci când a devenit director al Direcției Patrimoniu și Cadastru din cadrul Primăriei Constanța.

Precizăm că el a fost unul dintre specialiștii D.N.A. care au întocmit constatarea tehnico-științifică în Dosarul Retrocedărilor, pe baza căruia primarul Radu Mazăre a fost cercetat de procurorii Anticorupție și condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție, la nouă ani de închisoare, pentru retrocedarea ilegală a unor imobile preluate abuziv în perioada 1945 – 1989 și un prejudiciu adus statului de 100 de milioane de euro.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.