La Adamclisi se va construi un Centru de Permanenţă şi Asistenţă, deservit de Ambulanţă şi pompieri

0
236

În comuna Adamclisi se va amenaja o substație ce va deservi Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, dar și celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, o investiție extrem de importantă pentru nordul județului Constanța.

Despre deficitul de astfel de substații a vorbit și dr. Laurențiu Bădescu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanța, care a declarat, pentru Focus Press că, la nivelul județului mai este nevoie de încă 7-8 astfel de unităţi de intervenţie în cazul unor urgenţe.

Contactat de Focus Press, primarul comunei Adamclisi, Dorina Șerbănescu, a declarat că această investiție reprezintă o prioritate pentru comuna Adamclisi și va deservi și localităților limitrofe.

”Vrem să construim un Centru Multifuncțional în Adamclisi care va reprezenta un punct de permanență, asistență, pentru ambulanță și ISU. Parteneriat cu aceste instituții vom avea pentru acordarea echipelor. În ceea ce priveşte clădirea, doar primăria se ocupă de execuția lucrărilor. Noi avem parteneriate cu ei în fiecare an, însă acum este vorba despre un centru permanent care să deservească acestor instituții, pentru că până acum era vorba de puncte temporare. Am tot avut probleme, astfel de trei ani de zile am avut protocoale cu ei și ISU pe timp de vară are o echipă care stă aici, la Adamclisi, le-am oferit noi spațiul, iar echipajului de ambulanță, la fel, le-am acordat și lor un spațiu. Din fericire, graţie acestui proiect, vom avea un centru al nostru, o stație de ambulanță, se vor aloca cinci mașini, iar de la la ISU – două echipaje”.

Totodată, primarul Dorina Șerbănescu a vorbit și despre proiectele ce se află în implementare în comuna Adamclisi, implicit și satele aparținătoare, Abrud, Hațeg Urluaia și Zorile, între care și extinderea iluminatului public în Adamclisi:

”Vorbim despre iluminat inteligent. Am depus pe fondul de mediu, întrucât de anul trecut am văzut că s-a deschis sesiunea și am făcut și noi depunere. În derulare avem proiecte de asfaltare, modernizare străzi în localitatea Adamclisi, avem unul depus la CNI pentru modernizare și asfaltare  străzi în localitatea Urluia. Se lucrează acum la documentație pentru o a treia asfaltare în localitatea Abrud, iar în satul Zorile am încheiat lucrările de asfaltare, așteptăm să facem recepția, acesta a fost un proiect de PNDL 2. Avem ordin de începere pentru două Case Mortuare, pe fonduri europene, una în satul Urluia, una în satul Zorile, fac parte din același proiect”, a declarat Dorina Şerbănescu.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.