La Casa de Pensii Constanța nu s-a confirmat un focar de COVID-19

0
753
Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecții Sociale Constanța

Deși s-au confirmat trei cazuri de COVID-19 în cazul angajaților Casei Județene de Pensii Constanța, Direcția de Sănătate Publică Constanța nu a confirmat existența unui focar, cele trei cazuri neavând legătură între ele. Apariția lor ar fi afectat, însă, activitatea instituției.

La Casa Județeană de Pensii Constanța s-au confirmat trei cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul angajaților, dar acestea nu au legătură între ele, astfel că nu a fost declarată apariția unui focar și în cadrul acestei instituții. Două angajate s-au testat și au fost confirmate pozitiv în timpul concediului, astfel că ele nu s-au reîntors la muncă, un singur angajat fiind prezent la serviciu în timp ce a început să prezinte simptomatologie specifică infectării cu noul coronavirus.

„Nu este declarat un focar de COVID-19 la noi. Au fost confirmate trei cazuri în rânduri angajaților, dar ele nu au legătură între ele, două angajate erau în concediu când au primit rezultatele testelor. Un singur angajat care era prezent la muncă a fost confirmat cu COVID-19: soțul angajatei noastre a fost confirmat, din această cauză s-a testat și ea, iar rezultatul a fost pozitiv. Colegii ei de birou sunt în izolare, nu au simptome, săptămâna aceasta trec deja cele 14 zile, iar de luni îi așteptăm la muncă“, ne-a declarat Kristina Mutiș, purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Pensii Constanța (C.J.P.C.).

Apariția acestui singur caz ar fi afectat, totuși, activitatea C.J.P.C. Un cititor ne-a sesizat că punctul de lucru de la Medgidia al C.J.P.C. s-a închis, deoarece angajatul de acolo a fost transferat la Constanța, cât timp contacții cazului confirmat cu COVID-19 se află în izolare. Directorul executiv al Casei Județene de Pensii, Cristina Samoilă, ne-a declarat, însă, că acest lucru nu este adevărat.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.