La Cernavodă încep lucrările în cadrul proiectului Româno-Bulgar, „Hamangia-Prima Civilizație a Vechii Europe”

0
222
Proiect cu finanțare europeană la Cernavodă.

Proiectul de înființare și restaurare a Centrului Hamangia din Cernavodă, implementat de administrația publică locală a orașului, împreună cu administrația bulgară a municipalițătii Shabla începe să prindă contur.

Lucrările de execuție și dotare a construcțiilor pentru realizarea centrului Hamangia și Atelierul Gânditorul în cadrul proiectului semnat în anul 2018 „Restaurarea moştenirii culturale unice comune şi promovarea produsului turistic comun „Hamangia-Prima Civilizație a Vechii Europe”, cod ROBG-407, finanțat în cadrul Programului Interreg V-A Romania – Bulgaria vor demara în această lună.

În cadrul proiectului vor fi reabilitate și dotate corespunzator două clădiri din oraș.

1. Centrul HAMANGIA – componenta muzeală a investiției, va fi amenajat în actualul Muzeu de Istorie „Axiopolis”. Imobilul va fi reabilitat și dotat cu mobilier modern, sisteme expoziționale interactive și vitrine specifice ce vor pune în valoare informații și obiecte care au aparținut culturii Hamangia. Obiectivul va deveni un centru turistic-muzeal cu o abordare muzeistică modernă și inovativă.

2. Atelierul GÂNDITORUL – amenajat în fosta pielărie, va fi un atelier de arheologie experimentală, care va reconstitui îndeletnicirile din perioada neolitică, respectiv meștesugul de prelucrare a lutului și va deveni un spațiu special dedicat activităților meșteșugăresti cu copii, elevi, cernavodeni de toate vârstele.Lucrările vor fi executate pe o perioadă de 12 luni de la data prevazută în ordinul de începere, de către Asocierea SC. TACA CONSTRUCȚII ȘI CONSULTANȚĂ SRL și SC EUROAUDIT SERVICE SRL, câstigătoare a licitației.

C.S.

79799 comentarii58 distribuiriÎmi placeComenteazăDistribuie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.