La Cernavodă va fi înființat un parc eolian

0
1456
Foto cu rol ilustrativ

Firma Total Wind Power SRL a început demersurile pentru construirea unui parc eolian pe raza orașului Cernavodă. În acest sens, societatea a solicitat acordul de mediu pentru proiectul „Realizare parc eolian și montare baterii de stocare a energiei electrice generat de parcelele nr. cadastral 105817 și 105828“. Agenția pentru Protecția Mediului din Constanța a decis că acesta nu se supune evaluării impactului asupra mediului și nu necesită parcurgerea celorlalte etape din procedura de evaluare adecvată.

Societatea comercială propune realizarea unui parc eolian format din două turbine, cu o putere instalată de 3,45MW fiecare. Energia produsă de aceste generatoare va fi colectată la nivelul barei de 20kV a unui punct de conexiuni colector, amplasat în perimetrul centralei electrice eoliene proiectate pe teritoriul localității Cernavodă. Se vor realiza și drumuri de acces noi în incinta parcelelor (de la drumurile de exploatare existente la turbinele eoliene) și se vor reabilita drumurile de exploatare existente.

Total Wind Power SRL a fost înființată în anul 2010 și are sediul în Cernavodă. Obiectul de activitate este producția de energie electrică. Firma este controlată de Alina Diana Teodorescu și de Dan George Oproescu, fiecare cu cote egale. În anul 2021, firma nu a avut activitate.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.